Antena Meniu Search
x

Cazuri de coronavirus după deschiderea școlilor, la Berlin. Aproape 5% dintre unitățile de învățământ sunt afectate

37 de școli din Berlin au raportat cel puțin un caz de infectare cu coronavirus, în primele două săptămâni de la începerea cursurilor după vacanţa de vară. În majoritatea cazurilor, este vorba de un singur elev sau un cadru didactic infectat, nefiind cazuri de contagiere în toată școala.

Ana Maria Ghiarasim
de Ana Maria Ghiarasim

la 22.08.2020, 08:51

Aproape 5% dintre scolile din Berlin sunt afectate de coronavirus
Aproape 5% dintre scolile din Berlin sunt afectate de coronavirus - Jrg Carstens/ Profimedia Images
  • Lista include atât şcolile publice, cât şi pe cele private, neexistând încă date oficiale pentru şcolile profesionale.
  • În acest moment, zeci de profesori şi sute de elevi sunt în carantină în toată ţara.

Situaţia generală a şcolilor din învăţământ general, prezentată de cotidianul Berliner Zeitung, arată că în 37 de şcoli din Berlin există cel puțin câte un caz de infectare cu noul coronavirus, după reluarea cursurilor.

Pentru prima dată, administraţia şcolară a întocmit o imagine de ansamblu asupra cazurilor de infecţie în şcolile din Berlin. Lista include atât şcolile publice, cât şi pe cele private, neexistând încă date oficiale pentru şcolile profesionale.

Potrivit rapoartele primite de inspectoratul şcolar până joi până la ora 15:00, cazurile de coronavirus înregistrate în Berlin în a doua săptămână de la începerea şcolii nu reprezintă o ameninţare pentru funcţionarea normală a cursurilor. În majoritatea cazurilor, în fiecare unitate de învăţământ există un singur elev sau un cadru didactic infectat, nefiind cazuri de contagiere în cadrul unei şcoli, scrie Mediafax.

În prezent sunt afectate 37 de şcoli dintr-un total de 825, adică aproximativ 4,5 la sută din şcolile din Berlin. Dar impactul poate fi semnificativ, mai ales dacă se ia în considerare faptul că existenţa chiar şi a unui singur caz într-o şcoală poate avea consecinţe imprevizibile. Astfel, zeci de profesori şi sute de elevi sunt în prezent în carantină în toată ţara.

Responsabila pentru educaţie din Berlin, Sandra Scheeres, a subliniat faptul că specialiştii cu care a luat legătura au asigurat-o că „şcolile nu sunt în sine un punct de risc” şi că „de regulă, infecţiile ajung în şcoală din afară”, potrivit Berliner Zeitung.

Până în prezent, însă, rezultatele testelor efectuate au fost încurajatoare: dintre cele 2605 de teste care au fost efectuate asupra personalului din grădiniţe şi din şcoli, doar cinci persoane au fost infectate cu coronavirus, ceea ce reprezintă un procent de 0,2 la sută.

Citește și:

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri externe » Cazuri de coronavirus după deschiderea școlilor, la Berlin. Aproape 5% dintre unitățile de învățământ sunt afectate