Antena Meniu Search
x

Anunţul MAE despre italianul depistat cu coronavirus la întoarcerea din România

Un italian a fost depistat pozitiv cu coronavirus la întoarcerea în Italia, din România, prezentându-se singur la spitalul din Cattolica, după ce a manifestat simptome specifice infecţiei.

Cristian Ionescu
de Cristian Ionescu

la 25.02.2020, 16:59

Medici în costum de protecţie
Precizări oficiale despre italianul cu coronavirus care s-a întors din România - Foto Profi Media
  • Italian depistat cu coronavirus după ce s-a întors din România în Italia.

Un italian a fost depistat pozitiv cu coronavirus la întoarcerea în Italia, din România, prezentându-se singur la spitalul din Cattolica, după ce a manifestat simptome specifice infecţiei.

Medicii l-au transportat la Rimini pentru analize detaliate si a fost depistat pozitiv pentru coronavirus. Ministerul de Externe român informează că a efectuat de urgenţă demersuri la autorităţile italiene, pentru a obţine informaţii în legătură cu vizita pe teritoriul României.

Italian depistat cu coronavirus la întoarcerea din România

"Cu privire la informatiile vehiculate in mass-media referitoare la confirmarea unui caz de infectie cu COVID-19 in Italia, Rimini, MAE, prin intermediul Ambasadei Romaniei la Roma a întreprins, în regim de urgență, demersuri pe langa autoritățile locale pentru obtinerea unor informatii suplimentare, inclusiv cetatenia pacientului și cu privire la eventuala ședere a acestuia pe teritoriul României. În baza informațiilor obținute vor fi întreprinse măsurile necesare pe teritoriul României.  Grupul de Comunicare Strategică", se arată într-un comunicat al MAE român.

Reamintim că autoritățile din provincia italiană Rimini au confirmat un caz de infecție cu noul coronavirus. Un bărbat de 71 de ani, care tocmai s-a întors din România, a fost depistat pozitiv cu Covid-19.

Italian ar fi stat la partenera sa, în România.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că se vor înmulţi atacurile urşilor în România?

Observator » Evenimente » Anunţul MAE despre italianul depistat cu coronavirus la întoarcerea din România