Antena Meniu Search
x

Criminalul unui pădurar din Iaşi ucis cu o secure în timp ce proteja pădurea, arestat preventiv

Criminalul unui pădurar din Iaşi, ucis cu o secure în timp ce proteja pădurea, a fost prins şi arestat preventiv pentru 30 de zile. Ucigaşul, un adolescent de 17 ani din comuna Sireţel, Iaşi, este acuzat de tentativă de tâlhărie calificată şi omor calificat.

Alin Tarnovschi
de Alin Tarnovschi

la 23.10.2019, 13:09

Criminalul unui pădurar din Iaşi, ucis cu o secure în timp ce proteja pădurea, arestat preventiv
Criminalul unui pădurar din Iaşi, ucis cu o secure în timp ce proteja pădurea, arestat preventiv - Profimedia Images / Ilustraţie

Criminalul unui pădurar din Iaşi, ucis cu o secure în timp ce proteja pădurea, a fost prins şi arestat preventiv pentru 30 de zile.

Ucigaşul, un adolescent de 17 ani din comuna Sireţel, Iaşi, este acuzat de tentativă de tâlhărie calificată şi omor calificat, fapte pentru care riscă până la 25 de ani de închisoare.

Adolescentul este acuzat că, în urmă cu o lună, l-a omorât pe pădurar în pădurea Todosoaia din Iaşi, atunci când a fost prins la furat lemne.

'Cauza a fost investigată împreună cu lucrătorii de poliţie din cadrul Serviciului de Investigaţii Criminale - IPJ Iaşi. În fapt s-au reţinut că la data de 12 septembrie, inculpatul minor I.I. s-a deplasat în pădurea denumită 'Todosoaia' pentru a sustrage lemne, unde a fost surprins de victima G.R. (pădurar).

În aceste circumstanţe, inculpatul a atacat victima cu o secure şi i-a aplicat cel puţin patru lovituri în zona capului, provocându-i leziuni care au condus la decesul victimei. De precizat că inculpatul minor I.I. a fost supus unei expertize medico-legale psihiatrice stabilindu-se că acesta a avut discernământ în momentul comiterii faptelor.

Menţionăm că propunerea formulată sau luarea unor măsuri procesuale, aşa cum sunt acestea reglementate de Codul de procedură penală, nu pot, în nicio situaţie, să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie', se precizează în comunicatul de presă al Parchetului de pe lângă Tribunalul Iaşi.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Evenimente » Criminalul unui pădurar din Iaşi ucis cu o secure în timp ce proteja pădurea, arestat preventiv