Antena Meniu Search
x

Cum alegi tipul de etichetă potrivit

Etichetele aplicate pe diverse produse sunt mult mai importante decât am crede. Acestea au un rol esențial, atât pentru producători și comercianți, dar și pentru consumatori.

de Redactia Observator

la 12.06.2019, 16:06

Tipuri de etichete
Cum alegi tipul de etichetă potrivit - Pexels

Etichetele aplicate pe diverse produse sunt mult mai importante decât am crede. Acestea au un rol esențial, atât pentru producători și comercianți, dar și pentru consumatori. Pe etichete sunt expuse informații referitoare la componența și greutatea produsului, la termenul său de valabilitate și la condițiile de pastrare. În plus, codurile de bare ale etichetelor ajută la identificarea și diferențierea produselor, facilitând tranzacțiile la casa de marcat.

De asemenea, în ultima vreme, etichetele și codurile de bare sunt utilizate într-o mulțime de domenii, ele ajutând la identificarea persoanelor și chiar a documentelor.

De-a lungul timpului, au aparut foarte multe tipuri de etichete, așa că alegerea lor poate deveni dificilă pentru producători și vânzători. În acest articol, prezentăm caracteristicile a trei dintre cele mai întâlnite tipuri de etichete pentru listarea produselor.

Etichetele autoadezive rezistente la apă

Pentru a stabili care sunt etichetele de care ai nevoie, trebuie să identifici anumite nevoi care pot oscila în funcție de specificul business-ului. De exemplu, ai nevoie de etichete permanente, care să reziste câteva săptămâni, sau de etichete mult mai durabile, care nu necesită să fie schimbate după câteva luni de utilizare.

De asemenea, e foarte important să știi care sunt caracteristicile mediului în care se vor folosi aceste etichete, dar și care sunt suprafețele pe care le vei aplica.

Etichetele autoadezive sunt ideale dacă vor fi lipite pe produse păstrate sau expuse în coniții extreme. Aceste tipuri de etichete se produc într-o varietate de dimensiuni, se realizează foarte rapid, fiind ușor de imprimat și de lipit.

Etichete tip brățară

Etichetele tip brățară sunt alegerea ideală pentru situațiile în care se impune identificare persoanelor. Acestea sunt frecvent întâlnite în complexurile turistice, în resorturile de relaxare, în clinicile medicale, la piscină sau la evenimentele muzicale.

Etichetele tip brățară sunt create pentru a rezista la umezeală și chiar la anumite substanțe chimice - cum ar fi, de exemplu, clorul din piscine. Aceste etichete sunt practice, comode, simplu de purtat și foarte util. Pentru decodificarea informațiilor de pe brățările-etichetă se poate utiliza orice tip de scanner de bare. De pe datecs.ro poți achiziționa un cititor de bare la cel mai bun preț, o investiție minimă dar valoroasă pentru afacerea ta.

Etichete direct termice

Pentru a obține etichetele pentru produse, documente sau folosite în alte scopuri se poate utiliza una dintre următoarele tehnologii de tipărire: cea prin transfer termic și cea direct termică. Dintre cele două, cea mai simplă este tipărirea direct termică, foarte eficientă, de altfel, din punct de vedere al costurilor implicate. Spre deosebire de etichetele obținute prin transfer termic, etichetele direct termice nu necesită utilizarea riboanelor, acesta fiind și unul dintre motivele pentru care sunt foarte ieftine ca preț. Totuși, calitatea lor este una demnă de luat în calcul, cu toate că ele prezintă și anumite limitări. Etichetele obținute prin procedura direct termică nu sunt recomandate pentru expunerea la soare, la căldură, fiind nepotrivite pentru utilizarea în medii care influențează abraziunea acestora.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Propunere: plimbările cu bicicleta în pădure, doar cu acordul proprietarului pădurii. Sunteţi de acord?

Observator » Stiri sociale » Cum alegi tipul de etichetă potrivit