Antena Meniu Search
x

Cum să cumperi un ecograf potrivit pentru cabinetul tău medical

Dacă ți-ai deschis de curând un cabinet medical, știi cât de mult contează calitatea aparatelor și a instrumentelor folosite. Desigur, va trebui să investești destul de mulți bani ca să cumperi un ecograf performant, dar acest aparat este esențial în orice cabinet medical privat.

de Redactia Observator

la 24.04.2019, 15:09

- publicdomainpictures.net

Dacă ți-ai deschis de curând un cabinet medical, știi cât de mult contează calitatea aparatelor și a instrumentelor folosite. Desigur, va trebui să investești destul de mulți bani ca să cumperi un ecograf performant, dar acest aparat este esențial în orice cabinet medical privat.

Simplu de folosit și precis, el te va ajuta să pui un diagnostic corect pacienților, aceștia nemaifiind nevoiți să meargă la alte clinici pentru ecografii sau diferite investigații. Acest articol îți va arăta care sunt aspectele de care trebuie să ții cont când alegi un astfel de aparat deosebit de important în activitatea ta medicală.

Bugetul disponibil

De fiecare dată când ne gândim la o achiziție avem în vedere, în primul rând, bugetul de care dispunem. Acest aspect este valabil inclusiv în cazul în care vrei să cumperi un ecograf pentru cabinetul tău medical. Dacă ești la început de drum, iar cabinetul nu este specializat în radiologie sau ecografie, atunci poți cumpăra un ecograf mai simplu și mai ieftin, fără doppler. Acesta costă între 4.000 și 9.000 de euro.

Desigur, este bine să testezi mai multe tipuri de ecograf, să vezi care este mai practic, mai simplu de folosit și mai performant. Eventual, să negociezi și să încerci să obții un preț mai avantajos. O altă variantă este să închiriezi un ecograf pentru o anumită perioadă, ca să vezi dacă se potrivește cu nevoile tale, urmând ca după aceea să decizi dacă merită să îl cumperi sau nu.

Nu cumpăra niciodată un ecograf second hand, pentru că nu vei beneficia de garanție. Este riscant, pentru că, dacă se strică imediat după ce l-ai cumpărat, nu vei primi altul în schimb și nici nu va fi reparat gratuit.

Tipul de ecograf

Un alt aspect important este tipul de ecograf pe care vrei să îl cumperi. Astfel, poți găsi:

  • Aparate fixe, de mari dimensiuni, care oferă o imagine de calitate foarte bună, dar ocupă și mult spațiu în cabinet.

  • Aparate de ecografie portabile și ultraportabile. Acestea din urmă au dimensiuni mici și sunt ușor de transportat, însă, nu sunt întotdeauna foarte performante, fiind concepute pentru un diagnostic în regim de urgență, nu pentru investigații amănunțite.

Accesorii

Atunci când cumperi un ecograf trebuie să alegi cu atenție și accesoriile, adică sondele care vor fi folosite, pentru a vedea în interiorul corpului. Există mai multe tipuri de sonde, concepute special pentru diferite tipuri de ecografie: pentru țesuturi moi, pentru articulații, pentru ecografie vaginală, sonde 3D/4D etc.

  • Pentru ecografii generale, cel mai bine este să alegi sonde lineare, de dimensiuni medii.

  • O sondă mai mică va fi ideală pentru ecografiile de încheieturi sau pentru cele ghidate, în cazul unei biopsii, spre exemplu.

  • Dacă vei face numai ecografii abdominale, atunci ar fi mai bine să alegi o sondă convexă, mai mare.

De unde cumperi un ecograf

Dacă vrei să cumperi online un ecograf și ai găsit o ofertă foarte bună, trebuie să verifici mai întâi dacă aparatul este vândut cu sonde incluse. Deseori, ca să atragă atenția cu un preț foarte bun, unii comercianți vând aparatul fără aceste accesorii esențiale, care trebuie apoi cumpărate separat și costă foarte mult. Un alt risc atunci când ajungi să cumperi separat accesoriile, este ca acestea să nu fie compatibile cu ecograful.

E bine să eviți produsele asiatice, pentru că acestea, deși sunt mult mai ieftine, nu respectă standardele de calitate din Uniunea Europeană. Citește recenzii ale utilizatorilor care au cumpărat produsul online și verifică dacă poți beneficia de service gratuit în perioada de garanție.

Dacă vei cumpăra ecograful de la un reseller, trebuie să te informezi bine înainte, ca să nu te lași păcălit de diferite strategii de marketing.

Nu uita că e imposibil să cumperi cel mai bun ecograf existent la ora actuală la un preț foarte mic. Cel mai bine ar fi să te adresezi unei companii care are deja o reputație bună pe piață. Pentru asta, ar fi ideal să ceri recomandări de la alți medici sau radiologi cu experiență.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că se vor înmulţi atacurile urşilor în România?

Observator » Sanatate » Cum să cumperi un ecograf potrivit pentru cabinetul tău medical