Antena Meniu Search
x

Cum îți pregătești casa pentru vară în 5 pași

Vara se apropie cu pași mari, iar șansele ca valurile de căldură să nu treacă și pragul casei tale sunt extrem de mici. Cum temperaturile sunt din ce în ce mai ridicate în fiecare an, poate că a venit timpul să iei măsuri suplimentare pentru a întâmpina canicula.

Vara se apropie cu pași mari, iar șansele ca valurile de căldură să nu treacă și pragul casei tale sunt extrem de mici. Cum temperaturile sunt din ce în ce mai ridicate în fiecare an, poate că a venit timpul să iei măsuri suplimentare pentru a întâmpina canicula.

Iată doar cinci metode prin care îți poți transforma casa într-o oază de răcoare.

Ocupă-te de instalația de climatizare

Dacă ai deja un aparat de aer condiționat instalat, verifică-i starea de funcționare. Îl vei folosi aproape zilnic pentru cel puțin trei luni de zile, așa că nu ignora eventualele mirosuri neplăcute pe care le emană. Curăță atât unitatea interioară și schimbă sau curăță filtrele, dacă este nevoie.

În cazul în care nu ai o instalație de climatizare, poate că ar fi timpul să instalezi una. Casa ta merită această investiție, iar cele mai noi modele de aparate de aer condiționat îți oferă un confort termic sporit pentru un consum redus de energie.

Pregătește-te să înfrunți insectele

Iarna uiți de existența insectelor, iar vara următoare nu îți vine să crezi cum ai putut să uiți de acest chin. Pentru a nu-ți sacrifica orele de somn vânând țânțari, încearcă să iei măsuri din timp.

Instalează-ți plase la ferestre sau schimbă-le pe cele vechi, dacă e nevoie. Achiziționează încă de pe acum un aparat anti-țânțari și rezervele aferente. Dacă ai animale de companie, acum ar fi momentul să discuți cu medicul veterinar despre cât de sigure sunt aceste substanțe pentru ele.

Și nu te gândi numai la țânțari! Invaziile de furnici sunt comune chiar și pentru cei care stau la etajele superioare ale blocurilor, așa că încearcă să identifici posibilele crăpături prin care acestea ar putea să intre.  

Schimbă câteva decorațiuni

Chiar celor care iubesc soarele le vine greu să îi suporte lumina din mijlocul zilei, mai ales atunci când aceasta te împiedică să vezi orice la televizor sau în monitorul PC-ului. De ce nu cumperi niște draperii opace? Ele nu vor fi doar o binecuvântare în timpul zilei, dar vor da încăperilor un aer mai distins decât o fac jaluzelele.

Iar dacă tot mergi la cumpărături de articole textile, te poți uita și după o lenjerie de pat nouă, subțire și plăcută la atingere.

Curăță și reamenajează

Razele UV sunt nemiloase cu vopseaua, așa că, dacă stai la casă, poate că nu ar strica să aplici noi straturi de vopsea pereților exteriori sau gardului. Iar dacă ai pomi fructiferi, îngrijește-i pentru a te asigura că vor rodi.

Regândește spațiul din curte astfel încât să poți profita de fiecare colț de umbră și de iarbă. Poate că anul acesta vei dori să-ți amenajezi un grătar sau o bucătărie exterioară.

Eliberează-ți congelatorul

Dacă încă mai ai carne rămasă de la Paști, gândește-te la câteva rețete noi cu carne de miel și pune-le în practică. Vara vei folosi congelatorul din plin, iar cuburile de gheață, băuturile și înghețatele vor trebui să aibă încă de pe acum locul pregătit.

La sfârșitul zilelor de vară, când te vei simți sufocat de căldura, mirosurile și zgomotul orașului, te vei bucura să revii într-o casă curată și aerisită.

Sursă foto: Shutterstock.com

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri economice » Cum îți pregătești casa pentru vară în 5 pași