Antena Meniu Search
x

Cum să ai internet foarte ieftin sau gratuit în această vară

Internetul ieftin sau gratuit este și la indemana ta, mai ales dacă plecă în vacanță și ești pus pe distracție.

Internetul ieftin sau gratuit este și la indemana ta, mai ales dacă plecă în vacanță și ești pus pe distracție.

Știm că o să pleci în vacanță cel puțin o dată în această vară. Dacă nu ai apucat până acum să ieși din oraș pentru a te bucura de câteva zile libere departe de jungla de beton, știm că ești din ce în ce mai dornic să‐ți iei concediu sau să faci rost de bani pentru a da drumul la distracție.

Însă indiferent ce alegi să faci în vacanță, un lucru e sigur: ai nevoie de internet. Întrebarea este: cât ești dispus să plătești pentru el?

Internetul nu trebuie să fie scump și nici limitat la un număr foarte mic de GB. Fiecare persoană poate avea acces la internet foarte ieftin și chiar gratuit în vacanță. Iată cum:

1. Wi‐Fi gratuit la Mamaia

În această vară ai parte de Wi‐Fi gratuit la Mamaia, dar și de vouchere de discount și tot felul de premii. Totul este foarte simplu: în cea mai căutată stațiune de pe litoral vor exista 64 de puncte de acces, aflate la o distanță de 80 de metri unul de altul, acoperind, în acest fel, 5 km de plajă și promenadă între hotel Malibu în sud și hotel Vega în nord.

Fiecare punct de acces poate susține un maximum de 500 de utilizatori conectați simultan. Calculul este simplu: rețeaua va oferi acces gratuit la internet unui număr maxim de 32.000 de utilizatori conectați simultan pe toată această suprafață.

Toți acești utilizatori vor primi discounturi pe loc de până la 200 de lei pentru cumpărături pe Arsis.ro, valabile până la 1 septembrie 2016, și pot câștiga și o boxă wireless Huawei, care are o valoare de aproximativ 100 de lei.

Rețeaua se numeste Arsis.ro Free Wi‐Fi, este deja disponibilă dela 1 iulie și va funcționa până la 31 iulie 2016. Tot ce trebuie să facă utilizatorul pentru a se conecta la rețeaua wireless este să introducă o adresă de email corectă pentru a putea primi şi codurile de discount pe mail şi a putea intra în tragerea la sorţi pentru premii. Utilizatorul va primi, astfel, acces automat la internet gratuit pentru 48 de ore, după care va trebui să reintroducă adresa de mail pentru a se conecta pentru încă o sesiune.

2. O cartelă SIM de internet și voce

Dacă vrei să ai internet foarte ieftin, ia în considerare achiziționarea unei cartele SIM de internet și voce. Dacă pleci în vacanță, aceasta este și cea mai bună soluție pentru a avea acces la internet odată ajuns la destinație. Internetul va fi disponibil la tarifele locale, care sunt, de obicei, mai mici decât cele de roaming. Cu doar câțiva euro vei avea suficient internet pentru a‐ți verifica mailul, pentru a uploada câteva fotografii pe Facebook sau Instagram și pentru a rămâne la curent cu noutățile din țară. În plus, când descoperi orețea wireless gratuită, navighezi gratuit. Simplu și eficient.

3. Opțiuni de roaming de date pe zi

Înainte de a pleca din România, îți recomandăm să suni la providerul tău de telefonie mobilă şi să întrebi ce opţiuni de date îţi recomandă pentru vacanţă. Cu o anumită sumă pe zi, poți folosi abonamentul la fel cum l‐ai folosi în țară.

4. Un hotspot personal

Dacă vrei să ai internet foarte ieftin și mobil, poți achiziționa un router portabil, în care introduci cartel SIM și pe care îl porți mereu cu tine, indiferent dacă mergi în vacanță în țară sau în străinătate. Un astfel de router funcționează ca o rețea wireless, iar tu și familia ta sau prietenii tăi puteți conecta simultan mai multe telefoane mobile și tablete. Ai nevoie, însă, de o cartela locală pentru internet și de o priză la îndemână, deoarece majoritatea routerelor portabile nu au o autonomie mai mare de trei ore.

Foto: shutterstock.com/g‐stockstudio

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri sociale » Cum să ai internet foarte ieftin sau gratuit în această vară