Antena Meniu Search
x

CUMPLIT! Ce îi aşteaptă pe români după referendumul istoric din Marea Britanie

După votul britanicilor de a ieşi din Uniunea Europeană, potrivit avocatului Gheorghe Piperea, ratele la creditele “Prima Casă” se vor dubla.

 După votul britanicilor de a ieşi din Uniunea Europeană, potrivit avocatului Gheorghe Piperea, ratele la creditele “Prima Casă” se vor dubla.

“Pentru a se ajunge la situaţia în care leul să nu se devalorizeze, va trebui să se mărească dobânzile. Prima care se va mări va fi dobânda interbancară ROBOR. Eu cred că în foarte scurt timp, Roborul nu va ajunge la 3% cum preconiza domnul Ionuţ Dumitru, care e preşedintele Consiliului Fiscal, cred că va ajunge la 5-7%(...). Ratele la “Prima Casă”, care în momentul de faţă sunt sustenabile de către un salariat la stat cu un salariu de 2.000 de lei, nu vor mai fi sustenabile întrucât se vor dubla peste noapte”, a declarat avocatul Gheorghe Piperea.

Totodată, ca urmare a ieşirii Marii Britanii din UE, vor fi introduse vize de călătorie, se vor scumpi produselor importate din Marea Britanie, mulţi imigranţi români îşi vor pierde locurile de muncă, bursele pentru studenţii români vor fi eliminate, precum şi accesul la tratamente medicale în Marea Britanie.

sursa: antena3.ro

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Declaraţii controversate de la BNR: "Nu vă mai așteptați să vă crească nivelul de trai". Credeţi că noi, statul sau împreună ar trebui să găsim soluţii pentru un trai mai bun?

Observator » Stiri economice » CUMPLIT! Ce îi aşteaptă pe români după referendumul istoric din Marea Britanie