Antena Meniu Search
x

Turkmenistan a interzis complet cuvântul "coronavirus", purtarea măștilor și orice discuții pe acest subiect

Autoritățile din Turkmenistan au emis un decret care interzice complet folosirea cuvântului "coronavirus", discuțiile pe acest subiect, purtarea măștilor, sau alte elemente de protecție.

Cristian Ionescu
de Cristian Ionescu

la 31.03.2020, 20:46

- Profimedia

Autoritățile din Turkmenistan au emis un decret care interzice complet folosirea cuvântului "coronavirus", discuțiile pe acest subiect, purtarea măștilor, sau alte elemente de protecție.

De asemenea, nici mass-media nu mai are voie să folosească cuvântul "coronavirus" sau să prezinte populației vreun aspect legat de acest virus. Guvernul din Turkmenistan neagă în continuare prezența bolii în țară.

Conform cotidianului Turkmenistan Chronicle, citat de independent.co.uk, broșurile cu informații despre prevenirea bolilor virale distribuite de Ministerul Sănătății au renunțat la orice mențiune a coronavirusului.

De asemenea, poliția poate reține cetățenii pe stradă doar pentru că au discutat despre pandemia care se extinde pe tot globul. Radio Azatlyk relatează că agenți în haine civile au fost puși să asculte ce vorbesc oamenii pe stradă, pentru a-i identifica pe cei care vorbesc despre coronavirus.

În ciuda acestor măsuri, guvernul din Turkmenistan turcmenesc a întreprins unele măsuri preventive pentru a stopa răspândirea virusului, cum ar fi scanere de temperatură în stații și asigurarea șervețelor umede în zonele aglomerate.

"Această negare a informațiilor nu numai că pune în pericol cetățenii, dar întărește și autoritarismul impus de președintele Gurbanguly Berdymukammedov. Solicităm comunității internaționale să reacționeze și să-l sancționeze pentru încălcările sale sistematice ale drepturilor omului”, a declarat Jeanne Cavelier, șefa biroului „Europa de Est și Asia Centrală” a reporterilor fără frontieră (RSF)

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Stiri externe » Turkmenistan a interzis complet cuvântul "coronavirus", purtarea măștilor și orice discuții pe acest subiect