Antena Meniu Search
x

Dan Barna, candidat comun la prezidențiale al USR PLUS. Dacian Cioloș, candidat pentru prim-ministru

Dan Barna a fost desemnat candidatul comun la alegerile prezidențiale din partea Alianței 2020 USR PLUS. Dacian Cioloș va candida la funcția de prim-ministru.

Cristian Toteştean
de Cristian Toteştean

la 19.07.2019, 17:04

Dan Barna și Dacian Cioloș într-o conferință de presă
Dan Barna e candidatul comun la alegerile prezidențiale al USR - PLUS - Mediafax Foto via Hepta

Dan Barna a fost desemnat candidatul comun la alegerile prezidențiale din partea Alianței 2020 USR PLUS. Dacian Cioloș va candida la funcția de prim-ministru.

Negocierile între USR și PLUS pentru o alianță politică în vederea participării împreună la viitoarele alegeri prezidențiale s-au încheiat vineri.

Surse politice citate de G4Media spun că s-a ajuns la un acord prin care șeful USR, Dan Barna, a fost desemnat candidat comun la prezidențiale, iar Dacian Cioloș va urmări postul de prim-ministru.

Acordul Alianței 2020 USR PLUS nu prevede însă și împărţirea efectivă a locurilor pe liste nici la alegerile locale, nici la cele parlamentare de anul viitor. Conform înțelegerilor, această împărțire va fi făcută în preajma fiecărui scrutin.

Inițial, Dan Barna a fost desemnat candidatul al alegerile prezidențiale din partea USR, la congresul partidului, care a avut loc pe 13 iulie.

Sursa: News.ro

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că se vor înmulţi atacurile urşilor în România?

Observator » Stiri politice » Dan Barna, candidat comun la prezidențiale al USR PLUS. Dacian Cioloș, candidat pentru prim-ministru