Antena Meniu Search
x

Revolta unei asistente din Târgu Jiu, infectată cu Covid-19: "Cum să spună că sunt obeză și de asta tot ies pozitivă!?"

Scandal la Spitalul Județean de Urgență din Târgu Jiu, unde o asistentă medicală infectată cu noul coronavirus s-a externat pentru că nu a mai dorit să fie tratată de colegi. Un angajat i-ar fi spus că motivul pentru care testele îi tot ies pozitive are legătură cu faptul că asistenta este obeză.

Veronica Micu
de Veronica Micu

la 08.07.2020, 10:23

Daniela Răscol e decisă să dea în judecată Spitalul Județean de Urgență din Târgu Jiu
Revolta unei asistente din Târgu Jiu, infectată cu Covid-19: Cum să spună că sunt obeză și de asta tot ies pozitivă!? - Profimedia / imaginie ilustratuvă
  • Asistenta medicală este hotărâtă să dea în judecată Spitalul Județean de Urgență din Târgu Jiu.
  • Daniela Răscol este nemulțumită de modul în care a fost tratată de colegi.

Daniela Răscol, de 45 de ani, asistentă medicală la Secția Medicală I, din cadrul Spitalului Județean de Urgență din Târgu Jiu, a fost testată pozitiv cu COVID-19, motiv pentru care a și fost internată la Secția Boli Infecțioase.

Zilele trecute, însă, femeia a cerut să fie externată pe motiv că o parte a personalului medical ar fi avut un comportament necorespunzător. În plus, nu mai crede în rezultatele testelor de coronavirus realizate în cadrul Laboratorului de genetică moleculară din unitatea medicală.

Daniela Răscol a declarat pentru Gazeta de Sud că ultimele teste au ieșit pozitive și că una dintre angajatele Secției Boli Infecțioase i-ar fi spus că motivul pentru care nu se negativează  este legat de faptul că asistenta medicală infectată este obeză.

"Ultimele teste au ieșit toate pozitive. O colegă de acolo a spus că sunt obeză și din acest motiv ies testele pozitive și nu se mai negativează. Nu am mai știut ce să spun la o asemenea replică.

Sunt nemulțumită și că au scris că am luat coronavirus de la o pacientă, dar știu că am luat de la o altă colegă asistentă medicală. De mâncarea de la spital nu m-am atins. Primeam în plasă de la rude și o țineam în frigider. Am avut noroc de faptul că a fost un frigider în camera unde am fost internată. Toată stima pentru unele cadre de pe secție, dar atitudinea altora a lăsat de dorit", a spus asistenta medicală.

Nemulțumită de ce i se întâmplă în spital, femeia a cerut externarea.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Acum, Daniela este acasă și se tratează singură, ținând legătura cu medicul de familie. 

"Sunt asimptomatică. O să merg la un laborator privat după şapte zile, să îmi fac testul. Indiferent de rezultatul acestuia, voi da în judecată Spitalul Județean de Urgență din Târgu Jiu pentru felul în care cadrele medicale s-au purtat cu mine.

Cum să spună că sunt obeză și de asta tot ies pozitivă!? Nu am încredere nici în testele de la laborator. Eu nu cred în rezultatele de acolo. Voi face testul la un alt laborator. La final voi face o acțiune în instanță", a mai declarat Daniela Răscol, potrivit Gazeta de Sud.

Dumitru Vienescu, managerul Spitalului Județean de Urgență din Târgu Jiu, a declarat că îi pare rău pentru cele întâmplate și că asistenta medicală nu are încredere în serviciile oferite de unitatea spitalicească.

Vienescu a spus că așteaptă ca salariata să facă o sesizare în care să spună exact ce s-a întâmplat pentru a se face verificări și lua măsuri.

La rândul său, medicul Florin Nițu, purtătorul de cuvânt al Spitalului Județean de Urgență din Târgu Jiu, a declarat că unitatea medicală îi mulțumește asistentei medicale pentru activitatea depusă și regretă că s-a infectat cu coronavirus.

Citește și:

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Evenimente » Revolta unei asistente din Târgu Jiu, infectată cu Covid-19: "Cum să spună că sunt obeză și de asta tot ies pozitivă!?"