Antena Meniu Search
x

Daune morale uriașe pentru o elevă făcută "pocnitoare" de profesorul de sport

Un profesor de sport din Pașcani a fost condamnat la trei luni de închisoare cu suspendare, după ce a umilit o elevă care i-a refuzat avansurile. "Eram hiperexcitat", le-a mărturisit el magistraților, în timpul procesului. Dascălul va trebui să-i plătească daune morale de 20.000 de lei fetei.

de Redactia Observator

la 06.05.2019, 08:00

Profesor acuzat de hărțuire
Profesor condamnat după ce a fost înregistrat făcându-i avansuri unei eleve - ziaruldeiasi.ro

Un profesor de sport din Pașcani a fost condamnat la trei luni de închisoare cu suspendare, după ce a umilit o elevă care i-a refuzat avansurile. "Eram hiperexcitat", le-a mărturisit el magistraților, în timpul procesului. Dascălul va trebui să-i plătească daune morale de 20.000 de lei fetei, dacă sentința va rămâne definitivă.

Petrică Angheluș, în vârstă de 61 de ani, este profesor de sport la Colegiul „Mihail Sado­veanu“ din Paşcani și a fost implicat într-un scandal de hărțuire care a ajuns până pe masa judecătorilor. 

Potrivit ziaruldeiasi.ro, bărbatul ar fi aflat "din zvon public" că o elevă de clasa a 11, din Republica Moldova, ar întreține raporturi intime cu bărbați, moment în care s-a decis să o abordeze. 

Pe data de 14 martie 2017, profesorul de sport a sunat-o pentru prima oară pe eleva A.O, obținând numărul de telefon de la un coleg de internat de-al acesteia. După ce s-a recomandat ca fiind colaborator al Mossadului, SIAS și KGB, bărbatul i-a propus adolescentei să se întâlnească cu el, deoarece îi este "dragă" și ar vrea să-i ofere cadou "un puloveraș, un bănuț", deoarece știe că "îi place viața, care e făcută să fie trăită". 

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Conform sursei citate, fata ar fi refuzat oferta, însă dascălul nu s-a lăsat bătut. În aceeași zi a sunat-o din nou, de data această cu jigniri.

De la "puloveraș" la "pocnitoare"

"Inculpatul îi transmite persoanei vătămate că ştie despre aceasta că «face bani prin parcare, prin poligon» şi o insultă adresându-i fără niciun drept cuvinte deosebit de jignitoare şi umilitoare precum «nesim­ţită», «producătoare» şi «pocnitoare»", se arată în motivarea judecătorilor.

Refuzat din nou, profesorul de sport a apelat-o din nou pe elevă pe 19 martie 2017, atunci când s-a oferit să-i dea un inel de aur. Fata i-a spus profesorului că va a­nunţa Poliţia, însă Petrică Angheluş i-a spus că „nu mai poate el de frică“. Potrivit ziaruldeiasi.ro, eleva a mers cu înregistrările telefonice la Poliție.

Potrivit judecătorilor, poliţiştii din Paşcani „nu au întreprins măsuri corespunzătoare faţă de gravitatea faptei dovedită printr-o probă aproape irefragabilă, respectiv înregistrarea audio“.

Comportament bizar la proces

Ar fi vrut să adune probe

"În cursul judecăţii, inculpatul a dovedit aceeaşi atitudine de totală neînţelegere a gravităţii faptei sale, din contră, acesta invocând stări de hiperexcitabilitate şi acuzând-o în continuare pe eleva O.A. şi sugerând că a transformat internatul într-un adevărat bordel", au precizat judecătorii.

De altfel, Petrică Angheluş ar fi avut o atitudine sfidătoare și în fața polițiștilor, explicând că a făcut un act de "justiţie morală şi socială", vrând să adune probe cu privire la moralitatea îndoielnică a fetei, pentru a le prezenta conducerii liceului. Deși a recunoscut că a sunat-o, a negat că știa că îi este elevă.

În timpul procesului au fost audiați mai mulți bărbați, printre care și elevi, fata fiind supusă la mai multe umilințe. În apărarea ei au sărit, însă, profesorii de la unitatea de învățământ.

"Nu doar că a fost o elevă deosebită, însă că aceasta s-a remarcat prin trăsături de caracter şi printr-un comportament cu totul aparte, dovedind mereu o deosebită bună cuviinţă, decenţă, bun simţ şi echilibru în toate activităţile sale", a reieșit din caracterizările dascălilor.

Judecătorul a fost tranșant

"Chiar dacă persoana vătămată ar fi fost o fată de moravuri uşoare şi s-ar fi dovedit că aceasta ar fi transformat căminul într-un bordel aşa cum a afirmat inculpatul, instanţa consideră că inculpatul, în calitatea sa de om educat în primul rând şi înzestrat cu valori morale şi inteligenţă, iar apoi în calitate de profesor cu experienţă, nu avea în nicio situaţie dreptul şi justificarea de a aborda eleva şcolii sale şi de a o trata ca pe ultima prostituată", au motivat judecătorii de la Paşcani.

Judecătorul, un bărbat, a concluzionat că a fost o elevă deosebită, "victimă a lipsei de empatie şi a lipsei de valori morale care caracterizează azi tot mai des societatea actuală, în cadrul căreia viaţa sexuală incluzând abordarea unei persoane sunt duse la paroxism şi justificabile oricum, inclusiv prin invocarea unei stări de hiperexcitabilitate aşa cum a făcut-o inculpatul".

Bărbatul a fost condamnat la trei luni de închisoare cu suspendare și la plata a 20.000 de lei daune morale. Dacă sentința va rămâne definitivă, Petrică Angheluș nu va putea practica timp de doi ani.

Dacă decizia va rămâne definitivă, Angheluş nu va mai avea voie să fie profesor timp de doi ani.

Sentința a fost contestată la Curtea de Apel Iași.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Stiri sociale » Daune morale uriașe pentru o elevă făcută "pocnitoare" de profesorul de sport