Antena Meniu Search
x

De ce este atât de special jocul Pokemon Go şi cum funcţionează

Odată rostit cuvântul “Pokemon”, mulţi dintre noi se duc cu gândul la celebra serie de desene animate care s-a bucurat de un real succes acum un deceniu şi jumătate.

Odată rostit cuvântul “Pokemon”, mulţi dintre noi se duc cu gândul la celebra serie de desene animate care s-a bucurat de un real succes acum un deceniu şi jumătate.

Desenele animat a strâns milioane de fani în aproape toată lumea, inclusiv în România. În desene, un personaj principal (Ash Ketchum) colectează pokemoni, îi antrenează, îi aruncă în lupte şi ca el procedează mulţi alţii.

Citeşte şi Pokemon Go, noul joc care face ravagii în toată lumea. E mai folosit decât Tinder sau WhatsApp

Copil fiind, îţi doreai cu ardoare un pokemon, o pokeminge şi să devii maestru. Însă nu puteai, pentru că totul era doar în imaginaţia ta. Aici intervine Pokemon Go - dezvoltat de Niantic şi publicat de Nintendo, care şi-a propus să bată orice record în materie de jocuri pe telefon.

Cu un telefon, geolocalizare şi tehnologia augmentării realităţii (elemente digitale suprapuse pe mediul real, văzut prin camera telefonului), poţi să devii maestrul pokemonilor.

Cum joci Pokemon Go

Foarte simplu. Trebuie să îţi faci un cont sau să conectezi contul de Pokemon Go cu cel de Google, pentru a-ţi fi salvat progresul tău. Interesant este că jocul îţi permite să îţi personalizezi avatarul. Astfel, îţi poţi schimba culoarea pielii, a părului şi a ochilor şi vei putea alege din câteva ţinute, pentru a te deosebi de alţi jucători.

Pentru a începe Pokemon Go cu Pikachu trebuie doar să te îndepărtezi de ceilalţi trei pokemoni – adică să mergi (fizic) în orice direcţie – şi să aştepţi că Charmander, Squirtle şi Bulbasaur să ajungă lângă tine iar. Trebuie să faci asta de patru ori, iar după aceasta vor fi acompaniaţi de Pikachu, pe care îl poţi prinde.

Acum urmează partea cea mai “antrenantă”: prinderea monştrilor

Pokemon Go îţi dă voie să fii un “bad guy” şi să prinzi monstruleţi, acel vis din copilărie care devine realitate.

Vezi şi Pokemon Go, cea mai bună strategie a celor de la Nintendo. Deja a creat isterie în multe ţări din lume

Cum procedezi? În primul rând, monştrii trebuie să apară lângă tine pe hartă, apoi apeşi cu degetul pe ei, moment în care va apărea un modul special de capturare. Mulţumită modulului de realitate augmentată, vei putea vedea creatura prin aplicaţia camerei, suprapusă pe mediul înconjurător. Cu toate că acest mod este foarte distractiv, ai posibilitatea de a-l închide. Odată capturat în pokeminge, va apărea în pokedex, dar şi într-un inventar în care vei putea să-i vezi abilităţile şi statisticile legate de viaţă şi putere. Pentru a putea creşte rangul unui pokemon, trebui să ai bomboane speciale pentru fiecare în parte.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Inedit » De ce este atât de special jocul Pokemon Go şi cum funcţionează