Antena Meniu Search
x

De ce este important sa le oferi carti celor mici?

In aceasta era dinamica, nu putem decat sublinia importanta cititului. Ca parinti, aceasta activitate trebuie sa fie o prioritate, iar abundenta de carti pentru copii din ultimul timp vine ca o confirmare a acestui fapt.

de Redactia Observator

la 23.09.2019, 11:06

Lectura pentru cei mici
De ce este important sa le oferi carti celor mici?

In aceasta era dinamica, nu putem decat sublinia importanta cititului. Ca parinti, aceasta activitate trebuie sa fie o prioritate, iar abundenta de carti pentru copii din ultimul timp vine ca o confirmare a acestui fapt. Daca ar fi sa ne luam dupa Dr. Seuss, "Cu cat citesti mai mult, cu atat vei cunoaste mai mult, iar cu cat cunosti mai mult, cu atat mai departe vei ajunge". In aceasta nota optimista, Bookzone iti prezenta cinci motive pentru care este important ca cei mici sa aiba acces la carti inca de la o varsta frageda!

1. Cititul este important pentru dezvoltarea vorbirii

Cu toate ca vorbesti cu cei mici zi de zi, de multe ori vocabularul este limitat, devenind repetitiv. Daca optezi pentru carti cu povesti, te asiguri ca cel mic este expus unui vocabular mai bogat, cu fraze si cuvinte pe care nu le aud in vorbirea de zi cu zi.

Cu cat cei mici cunosc mai multe cuvinte, cu atat mai bine. Pentru cei care vorbesc mai multe limbi, cititul este o metoda relativ usoara de a-si dezvolta capacitatile lingvistice, precum si fluenta convorbirilor.

2. Expunerea la carti este un exercitiu bun pentru creierul copilului

Atunci cand citesti carti celui mic, activitatea neuronala a acestuia va creste, odata cu interesul pentru povesti. De multe ori, acestia ajung sa isi doreasca sa invete sa citeasca singuri. In plus, studiile au demonstrat ca cititul promoveaza si dezvoltarea limbajului.

3. Cartile sunt un exercitiu bun de concentrare

Poate fi mai dificil sa citesti carti unui copil care, de regula, nu are astampar, intoarce paginile si vrea nerabdator sa stie finalul povestii, insa acest exercitiu este foarte benefic pentru dezvoltarea concentrarii celui mic. Astfel, daca mentii acest obicei, copilul va invata sa se concentreze si sa ramana concentrat pentru perioade mai lungi de timp, fapt care il ajuta odata ce incep scoala.

4. Cititul incurajeaza setea de cunostinte noi

Multi copii te vor opri din citit pentru informatii aditionale. Astfel, ai o sansa de a le povesti despre ce se intampla in carti, folosind acest lucru ca pe un exercitiu de invatare. De asemenea, cititul incurajeaza si interesul pentru diverse culturi sau limbi straine. Nu este nimic mai bun decat sa observi un copil care iubeste sa descopere lucruri noi.

5. Cartile sunt cea mai buna forma de divertisment

Avand atat de multa tehnologie la dispozitie in prezent, este dificil sa le ignoram pe toate. De la TV la jocuri video, aplicatii si tablete, toate acestea sunt foarte populare printre cei de-o schioapa. Cu toate acestea, exista multe carti fata de care copiii isi manifesta interesul, ce pot fi la fel de distractive!

Astfel, in momentele de plictiseala, cei mici se vor duce cu gandul la carti, alegand aceasta optiune in detrimentul mijloacelor noi de divertisment.

Prin urmare, daca doresti sa ai acces la o mare varietate de carti pentru copii, atat cu povesti, cat si ilustrate, alege libraria online www.Bookzone.ro! Descopera reduceri substantiale la o mare parte din titluri, precum si preturi deosebit de avantajoase! In plus, ai livrarea gratuita la carti care depasesc suma de 100 de Lei! Alege Bookzone si fa-i cea mai frumoasa surpriza micutului tau!

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Declaraţii controversate de la BNR: "Nu vă mai așteptați să vă crească nivelul de trai". Credeţi că noi, statul sau împreună ar trebui să găsim soluţii pentru un trai mai bun?

Observator » Educatie » De ce este important sa le oferi carti celor mici?