Antena Meniu Search
x

De ce sa optati pentru tevi din cupru pentru instalatii de incalzire si sanitare?

Alegerea celor mai bune soluții în materie de tevi pentru instalații de încălzire și sanitare nu este întotdeauna ușoară. La ora actuală există multe variante, adaptate unui anumit tip de lucrare, cu calități și costuri variate.

de Redactia Observator

la 22.07.2019, 13:10

Ţevi din cupru pentru instalatii de incalzire si sanitare
De ce sa optati pentru tevi din cupru pentru instalatii de incalzire si sanitare

Alegerea celor mai bune soluții în materie de tevi pentru instalații de încălzire și sanitare nu este întotdeauna ușoară. La ora actuală există multe variante, adaptate unui anumit tip de lucrare, cu calități și costuri variate. Pentru a lua cea mai bună decizie, trebuie cântărit cu atenție specificul fiecărei lucrări, care este rentabilitatea investiției și care este acel produs care oferă cel mai bun raport calitate preț. În materie de instalații igienice și de eficiență, alegera unor tevi din cupru pentru instalatii de incalzire si sanitare se dovedește a fi de fiecare dată o soluție inspirată.

Care sunt cele mai importante criterii în funcție de care să alegeți un anumit tip de tevi?

Fiind vorba despre un tip de lucare pe care nu aveți nevoie și nu este plăcut să o înlocuiți frecvet, pentru a face cea mai bună alegere va trebui să țineți seama de o serie de criterii, printre care cele mai importante sunt:

  • care este tipul de țeavă cel mai potrivit pentru execuția lucrării;

  • de ce buget dispuneți;

  • care este cea mai rentabilă opțiune;

  • care este rezistența în timp la coroziune și la factorii de mediu;

  • cât durează manopera și cât de simplu este de realizat lucrarea;

  • cât este de ușor de înteținut, vopsit sau de înlocuit;

  • care este estetica tipului de material ales;

  • care este cel mai bun produs din punct de vedere al raportului calitate-preț.

De ce să alegeți tevi de cupru pentru instalații de încălzire și sanitare?

Cuprul este un material natural, estetic și rezistent, ale cărui proprietății deosebite sunt cunoscute și apreciate din cele mai vechi timpuri. Printre cele mai importante caracteristici de care dispune amintim:

  • este un material rezistent, care își păstrează foarte bine proprietățile în timp;

  • face față cu brio la presiuni, temperaturi și condiții meteo extreme;

  • este ideal pentru a fi folosit pentru toate instalațiile termice și sanitare;

  • este un material rezistent la acțiuni mecanice și la șocuri;

  • este un material antibacterian, cu proprități asemăntoare argintului;

  • este un matal cu foarte bună conductivitate termică și electrică;

  • nu este magnetic;

  • poate fi foarte ușor prelucarat și adaptat;

  • este un metal reciclabil;

  • poate fi ușor vopsit;

  • datorită caracteristicilor unice, conferă produselor realizate din el o valoare adăugată mare.

Acestea sunt poate cele mai importante avantaje oferite de algerea unor produse realizate din acest tip de material. Datorită tuturor acestor caracteristici țevile de cupru vin cu o serie de beneficii, care cu greu pot fi egalate de tevile realizate din alt fel de materiale. Având proprietăți puternic antibacteriene ele sunt cea mai potrivită alegere pentru realiarea instalațiilor sanitare. Cercetările au dovedit că folosirea acestui tip de țevi oferă cea mai bună protecție împotriva transmiterii și dezvoltării unor bacterii, precum Legionella, Escherichia Coli, Streptococcus Faecalis și Staphyloccocus Aureus. Ionii de cupru distrug multe alte micro-organisme care se pot fixa sau dezvolta în sistemele sanitare. In plus, cuprul este bacteriostatic, adica impiedica dezvoltarea bacteriilor pe suprafata lui.

Un alt aspect extrem de important atunci când vine vorba de rentabilitatea investiției este reprezentat în cazul instalațiilor termice de conductivitatea termică. Datorită conductivitătii termice ridicate, cuprul este unul dintre cele mai eficiente materiale pentru realizarea de instalații termice și de încălzire. El este utilizat cu succes și pentru realizarea de schimbătoare de căldură, panouri solare, panourile radiante verticale și pentru încălzirea prin pardoseală.

O altă caracteristică ce face cupru o alegere demnă de luat în seamă este prezintă de indicele de deformare. Astfel țevile de cupru au un indice de deformare uniform, scăzut, sunt eleastice și rezistă foarte bine la șocuri mecanice sau chimice. In plus, această caracteristică ajută să poată fi prelucrate sub diverse forme, ca țevi de cupru moi, semi-dure sau dure. Faptul că pot fi prelucrate ușor și diversificat le face să fie mult mai ușor de adaptat nevoilor specifice diverselor tipuri de instalații pentru care sunt folosite.

Datorită acestor proprietății deosebite, alegerea țevilor de cupru se dovedește o alternativă mult mai igienică pentru multe dintre amenajările și instalațiile care presupun utilizarea de țevi. Chiar dacă costul este unul un pic mai mare decât în cazul alegerii țevilor de polipropilenă, în final, datorită beneficiilor aduse siguranței și sănătății noastere, investiția merită.

Așadar folosirea acestor produse aduce cu sine o serie importantă de avantaje pe care orice persoană care dorește să realizeze o instalație pe baza acestui tip de material le poate lesne observa. Rezistența la temperaturi și presiuni variate și extreme, durata de viață mare, posibilitatea de a fi ușor prelucrate, reparate, reciclate, proprietățile antibacteriene, aspectul estetic, numărul redus de unelete necesare pentru punerea lui în operă și pastrarea dimensiunilor în timp sunt cele mai importante aspecte de care orice beneficiar trebuie să țină seama în alegerea sa.

De unde puteți achizițioana tevi de cupru?

În magazinul online Incalzire-sanitare.ro este disponibilă o gamă variată de țevi pentru instalații de încălzire și sanitare. Pentru a afla mai multe detalii despre produse sau pentru a comanda nu ezitați să vizitați magazinul și să cereți sfatul specialiștilor de aici.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Stiri sociale » De ce sa optati pentru tevi din cupru pentru instalatii de incalzire si sanitare?