Antena Meniu Search
x

Decizie pentru Dragnea în dosarul angajărilor fictive. ÎCCJ cere DNA să spună dacă a cooperat cu SRI

Instanţa supremă a amânat judecarea dosarului în care preşedintele PSD, Liviu Dragnea, este acuzat de instigare la abuz în serviciu în dosarul angajărilor fictive.

Instanţa supremă a amânat pentru 15 mai judecarea dosarului în care preşedintele PSD, Liviu Dragnea, este acuzat de instigare la abuz în serviciu în legătură cu angajarea a două membre de partid la Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Teleorman.

   La termenul de miercuri, magistraţii au admis o cere a avocaţilor şi au solicitat DNA să spună dacă a existat o cooperare cu SRI în instrumentarea acestui dosar.

   'Încuviinţează trimiterea unei adrese la DNA. Dacă a existat o cooperare între cele două instituţii, dacă există şi alte documente aflate în custodia celor două instituţii şi, în caz afirmativ, să ne fie înaintate şi să se comunice în ce a constat, concret, această cooperare în legătură cu instrumentarea dosarului', a anunţat preşedintele completului, judecătorul Ştefan Pistol.

   Instanţa a admis astfel cererea depusă de avocatul Floarei Alesu, susţinut şi de apărătorul ce o reprezintă pe Bombonica Prodana, fosta soţie a lui Dragnea.

   'Am o adresă în care procurorul-şef de direcţie spune că beneficiar secundar este UM 9060 a SRI din Alexandria. Solicităm să cereţi DNA şi SRI în ce a constatat cooperarea dintre aceste instituţii în instrumentarea acestui dosar. Prevăd chestiuni care pot privi legalitatea urmăririi penale. În protocoalele de cooperare DNA - SRI se spune la articolul 2 că se creează echipe comune şi că SRI acordă procurorilor asistenţă tehnică de specialitate. Apărarea are dreptul să vă ceară eliminarea probelor care nu au fost administrate legal', a spus avocatul Floarei Alesu.

   Liviu Dragnea nu s-a prezentat la proces.

   Dragnea a fost trimis în judecată de DNA pentru săvârşirea, în calitate de preşedinte al Consiliului Judeţean Teleorman, a infracţiunilor de instigare la abuz în serviciu şi instigare la fals intelectual.

   În acelaşi dosar, a fost trimisă în judecată şi fosta soţie a lui Dragnea, Bombonica Prodana, la data comiterii faptei coordonator al Complexului de servicii destinate copilului şi familiei şi şef serviciu Secretariat din DGASPC Teleorman, cu privire la săvârşirea infracţiunii de abuz în serviciu.

Sursa: Agerpres

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Evenimente » Decizie pentru Dragnea în dosarul angajărilor fictive. ÎCCJ cere DNA să spună dacă a cooperat cu SRI