Antena Meniu Search
x

Decorarea dormitorului perfect - 7 trucuri utile

Dormitorul perfect este cel care te întâmpină întotdeauna cu o atmosferă plăcută, confortabilă și liniștită. Este spațiul tău intim, în care te refugiezi după o zi plină, te relaxezi și te odihnești.

de Redactia Observator

la 08.05.2019, 14:31

Decorarea dormitorului
Decorarea dormitorului perfect - Pexels

Dormitorul perfect este cel care te întâmpină întotdeauna cu o atmosferă plăcută, confortabilă și liniștită. Este spațiul tău intim, în care te refugiezi după o zi plină, te relaxezi și te odihnești. Tocmai de aceea, amenajarea trebuie să țină cont atât de stilul și personalitatea ta, cât și de aspectele practice și funcționale.

Întrucât suntem cu toții diferiți, este foarte posibil ca dormitorul pe care tu îl consideri a fi perfect să nu se potrivească altor persoane. Și tocmai asta este ideea! Ca fiecare să își lase amprenta asupra propriei încăperi, astfel încât aceasta să răspundă nevoilor și preferințelor personale, nu doar să corespundă tendințelor. Totuși, există câteva trucuri care te ajută să transformi un dormitor oarecare într-unul perfect.  

Amenajarea unui dormitor perfect - Idei moderne pentru amenajare

1. Identifică stilul preferat

Înainte de începe decorarea dormitorului, stabilește un stil și o direcție vizuală preferate pentru a te asigura că toate elementele pe care le vei integra în amenajare vor pe placul tău și vor respecta o linie unitară. Astfel, îți va fi mai ușor să treci la pașii următori, care constau în alegerea culorilor potrivite, a accesoriilor și elementelor de decor.

2. Îmbină nuanțele calde cu accentele puternice

Având în vedere că dormitorul este locul de odihnă, tonurile calde de bej, crem, nuanțele pastelate sau albul sunt cele mai potrivite, contribuind la o senzație de liniște și calm. Vopsirea tuturor pereților în nuanțe puternice de roșu sau portocaliu îți poate genera o stare de agitație, care te împiedică să te relaxezi. Dacă, totuși, îți dorești să creezi un efect vizual deosebit, poți accentua unul dintre pereți folosind o nuanță îndrăzneață, precum indigo, gri sau maro. De asemenea, un tapet cu finisaje speciale va schimba complet aspectul încăperii.

3. Nu aglomera camera cu mobilier

Dormitorul ideal este cel în care nu se simte o atmosferă apăsătoare, provocată de mobilierul în exces. Dacă suprafața casei îți permite, amplasează dulapul într-o altă încăpere și păstrează în dormitor doar elementele esențiale, adică patul și noptierele. În cazul în care ești nevoit să amplasezi dulapul în camera de odihnă, renunță la accesoriile care umplu și mai mult spațiul. În această categorie intră covoarele și draperiile groase, tablourile sau lustrele voluminoase.

4.  Alege accesoriile potrivite

Elementele decorative sunt cele care îți definesc stilul personal, însă alegerea lor depinde de suprafața încăperii. Astfel, un dormitor mai generos îți oferă libertatea de a integra o oglindă impunătoare, tabloul favorit sau chiar un lampadar cu design contemporan. În schimb, dacă ai un dormitor mic, ar fi bine să alegi decorațiuni subtile, care să atragă atenția prin calitate și design nu neapărat prin volum.

5. Asigură o iluminare perfectă

Lumina naturală nu trebuie să lipsească din dormitor întrucât aceasta te motivează să te ridici dimineața din pat și îți oferă o stare generală bună. Se poate, totuși, ca lumina pătrunsă prin ferestre să nu fie suficientă în anumite situații. De aceea, este nevoie să îmbini iluminatul natural cu cel artificial, astfel încât să te poți bucura de confort în orice moment al zilei. Dincolo de lumina de bază, generată de lustra din tavan, poți adăuga o veioză cu lumină caldă sau un lampadar cu lumină difuză. Ține cont că luminile reci, albe sau albastre, sunt de evitat întrucât îți pot afecta somnul.  

6. Folosește lenjerii de pat de calitate

Pe lângă patul, salteaua și pernele potrivite, foarte importantă este și lenjeria de pat. Având în vedere că determină calitatea somnului și nivelul de confort, este recomandat să alegi lenjerii de pat din materiale naturale, anti-alergice, comode și rezistente. În plus, lenjeriile de pat au și rol estetic, dezvăluindu-ți preferințele personale și completând aspectul general al încăperii. Dacă îți dorești lenjerii de pat de cea mai bună calitate, care respectă noile tendințe în materie de design, le găsești în magazinul online Somnia.

7. Adaugă plante naturale

Dincolo de faptul că înfrumusețează atmosfera din dormitor, aducând un strop de prospețime, unele plante te ajută să ai un somn mai odihnitor datorită capacității lor de a elibera oxigen atât ziua, cât și noaptea. Fie că așezi într-un colț al camerei un ghiveci cu orhidee, aloe vera sau un ficus, fie că îți cumperi flori proaspete pe care le pui pe noptieră sau pe pervaz, acestea te vor face să te bucuri și mai mult de timpul petrecut în dormitor.

Decorarea dormitorului mut visat începe cu o privire de ansamblu, prin care să îți dai seama cum îți dorești să arate și ce să îți ofere. Abia apoi poți începe să cumperi lucrurile necesare și să pui planurile în aplicare. Însă, nu uita un aspect esențial: dormitorul perfect este cel în care te simți cel mai bine!

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi s-a întâmplat să vă plătiţi vacanţa şi să fie anulată în ultima clipă?

Observator » Stiri sociale » Decorarea dormitorului perfect - 7 trucuri utile