Antena Meniu Search
x

Defrişare ilegală uriaşă în Bistrita-Năsăud. 3.300 de arbori tăiaţi, pădurarul ar fi declarat că nu există probleme

Garda Forestieră din Cluj a efectuat un control pe raza Ocolului Silvic Cormaia – Anies, din Bistrita-Nasaud, iar până în acest moment s-a constatat tăierea ilegală a peste 3.300 de arbori, prejudiciul fiind estimat la peste un milion de lei.

Cristian Ionescu
de Cristian Ionescu

la 23.09.2019, 12:06

- Foto Profi Media

Garda Forestieră din Cluj a efectuat un control pe raza Ocolului Silvic Cormaia – Anies, din Bistrita-Năsăud, iar până în acest moment s-a constatat tăierea ilegală a peste 3.300 de arbori, prejudiciul fiind estimat la peste un milion de lei.

În comunicatul publicat de Garda Forestieră se specifică faptul că pădurarul responsabil de ultimul canton verificat a declarat în scris că nu există probleme în zona respectivă.

Defrişare ilegală uriaşă la Bistrita-Năsăud

Garda Forestieră Cluj informează că, până la data 13.09.2019, au fost identificate un număr de 3350 cioate provenite din tăieri ilegale de arbori, cu un volum de aproape 3.000 de metri cubi şi o valoare a pagubei de 1.070.315 lei. Fondul forestier în care s-au constatat aceste taieri ilegale apartine orasului Sângeorz-Băi, se arată în comunicatul oficial.

În urma controlului a fost sesizat Parchetul de pe langa Judecatoria Nasaud si Inspectoratul de Politie Judetean Bistrita-Nasaud.

Garda Forestiera Cluj informează că verificările încă nu sunt complete, un raport final urmând a fi emis în urma finalizării controalelor.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că se vor înmulţi atacurile urşilor în România?

Observator » Stiri sociale » Defrişare ilegală uriaşă în Bistrita-Năsăud. 3.300 de arbori tăiaţi, pădurarul ar fi declarat că nu există probleme