Antena Meniu Search
x

Din nou lăudaţi! "Românii? Am putea învăţa câte ceva de la ei"

Nu este pentru prima dată când Prinţul Charles ne lăuda! Deşi presa britanică scrie mai mult de rău despre Romania, moştenitorul tronului continuă să se implice în acţiuni care promovează frumuseţile noastre naturale

Prinţul deţine două case ţărăneşti pe meleaguri transilvane, una în satul Viscri şi o alta în Valea Zălanului, iar faţa regală a lăudat bogăţia faunei şi florei din România, dar şi peisajele desprinse parcă din poveştile copilăriei.

An de an, de regulă în luna mai, prinţul face o vizită de câteva zile pe proprietăţile sale din Transilvania, alegerea acestei luni nefiind întâmplătoare. Prinţul Charles adoră să se plimbe pe pajiştile înflorite, conform Daily Mail.

Atât de încântat este Majestatea sa de flora din împrejurimile celor două case pe care le deţine în România, încât şi-a amenajat o astfel de poieniţă, cu specii de flori aduse din Transilvania, chiar pe lângă casa din Marea Britanie, la Highgrove, în Gloucestershire.

Englezii sunt cunoscuţi şi pentru pasiunea pe care o au pentru grădinărit, iar Prinţul Charles este, la rândul lui, un mare iubitor al naturii. Cu atât mai mult se simte în elementul său când vine în România, unde descoperă mereu specii interesante pe care le adaugă colecţiei sale din Anglia.

"Este ultimul colţ din Europa unde mai vezi un interes real faţă de păstrarea bogăţiilor naturale pentru generaţiile viitoare şi rezistenţă în faţa timpurilor moderne. Avem atât de multe de învăţat din acest exemplu înainte de a fi prea târziu. Ai crede că până acum ar fi trebuit să fi învăţat deja câteva lecţii din lucrurile care au dat greş", explică Prinţul Charles într-un nou episod din seria documentarelor despre România, sub titulatura "Wild Carpathia", care a fost difuzat pe Travel Channel UK.

În timp ce englezii sunt împotriva românilor, moştenitorul tronului britanic pare să aducă motive serioase pentru care aceştia ar trebui să viziteze frumoasa noastră ţară.

Foto: Intact Images

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi la curent cu ofertele în ceea ce priveşte titlurile de stat?

Observator » Evenimente » Din nou lăudaţi! "Românii? Am putea învăţa câte ceva de la ei"