Antena Meniu Search
x

Ministrul Cîțu: "Dobânzile la ratele suspendate vor fi reeșalonate pe toată perioada creditului, cu o singură excepție" (Video)

Ministrul Cîțu a făcut precizări, în prinvința dobânzilor, în cazul persoanelor care aleg să-și suspende plata ratelor la credite. El a explicat că dobânzile vor fi reeșalonate după perioada de suspendare, în așa fel încât beneficiarul să nu simtă un efort financiar imediat.

Cristian Ionescu
de Cristian Ionescu

la 26.03.2020, 22:03

- Mediafax Foto / Andreea Alexandru via Hepta

Ministrul Finanţelor Florin Cîţu a făcut precizări, în prinvința dobânzilor, în cazul persoanelor care aleg să-și suspende plata ratelor la credite.

El a explicat că dobânzile vor fi reeșalonate după perioada de suspendare, în așa fel încât beneficiarul să nu simtă un efort financiar imediat.

"Ce se întâmplă cu dobânzile. În momentul în care a trecut perioada de suspendare și dacă trebuie să plătești imediat rata mărită cu suma dobânzilor. Nu se va întâmpla acest lucru, articolul 4 stipulează că dobânda datorată de debitor corespunzătoare sumelor scandente a căror plată este suspendată se capitalizează la soldul creditului existent. Deci, se vor adăuga creditului, dar se reeșalonează pe toată durata creditului. Deci, efortul nu va fi foarte mare imediat, pentru a plăti această sumă, cu excepția creditelor ipotecare, pentru care se plătește eșalonat până la un maxim de 5 ani. Aplicarea Ordonanței se va face după publicarea normelor de implementare, în maxim 15 zile de la intrarea în vigoare a acestei ordonante. Săptămâna viitoare vom fi gata cu aceste norme. Am lucrat foarte mult la ele", a spus Cîțu.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Propunere: plimbările cu bicicleta în pădure, doar cu acordul proprietarului pădurii. Sunteţi de acord?

Observator » Stiri economice » Ministrul Cîțu: "Dobânzile la ratele suspendate vor fi reeșalonate pe toată perioada creditului, cu o singură excepție" (Video)