Antena Meniu Search
x

Donald Trump ar pregăti concedierea lui Anthony Fauci, după alegerile din SUA

Donald Trump a ameninţat luni că l-ar putea concedia pe imunologul Anthony Fauci, după ce mulţimea adunată la un miting în Florida i-a strigat ”dă-l afară pe Fauci!”, iar el i-a răspuns ”nu spuneţi nimănui, dar lăsaţi-mă să aştept un pic până după alegeri”, relatează AFP.

Alexandru Badea
de Alexandru Badea

la 02.11.2020, 18:58

Președintele Donald Trump, în timpul unei vizite-surpriză la trupele din Afganistan
Preşedintele SUA, Donald Trump - Profimedia Images
  • Anthony Fauci a criticat recent strategia lui Trump în gestionarea pandemiei de coronavirus

Respectatul imunolog a criticat strategia Guvernului Trump în gestionarea intensificării epidemiei covid-19, ceea ce l-a costat un contraatac al Casei Albe, care îl acuză că vrea să-l fragilizeze pe preşedintele-candidat.

Mult timp cel mai vizibil consilier al şefului statului în domeniul pandemiei covid-19, dr. Fauci a apreciat, într-un interviu acordat ziarului The Washington Post (WP) publicat sâmbătă, că Statele Unite ”nu ar fi poziţionate mai rău” în a face faţă accelerării numărului cazurilor de Covid-19, scrie News.ro.

Vom suferi”, a avertizat cel care este directorul Institutului de Boli Infecţioase. ”Situaţia nu este bună”.

Anthony Fauci a anunţat că Donald Trump nu-i mai ascultă sfatul şi că îl preferă de-acum pe neuroradiologul Scott Atlas, favorabil unei redeschideri largi a societăţii americane şi nu unei consolidăria măsurilor de prevenţie.

Brusc, el nu a mai vrut să ne asculte mesajul, pentru că nu corespundea cu ceea ce vor ei să facă”, declară Fauci, precizând că nu a mai stat de vorbă cu preşedintele de mai multe săptămâni.

Anthony Fauci relevă o diferenţă clară între abordarea Casei Albe şi a candidatului democrat Joe Biden, care ”ia în serios (pandemia covid-19) din punctul de vedere al sănătăţii publice”.

Un mebru al echipei de comunicare al Casei Albe, Judd Deere a respins ca ”inacceptabile” declaraţiile lui Fauci.

În opinia sa, medicul ”încalcă toate uzanţele (...), alegând, cu trei zile înainte de alegeri, să facă politică”.

Scott Atlas este foarte contestat de către comunitatea ştiinţifică şi în domeniul sănătăţii publice.

Record de infectări cu coronavirus în SUA

Statele Unite au înregistrat vineri un ”record” de cazuri în 24 de ore, de peste 94.000 de contaminări şi aproape 1.000 de morţi din cauza covid-19.

Donald Trump l-a catalogat, la jumătatea lui octombrie, într-o conferinţă telefonică, pe Anthony Fauci drept un ”dezastru” şi l-a inclus în grupul oamenilor de ştiinţă partizani ai unei abordări prudente a pandemiei - ”nişte idioţi” în opinia sa.

Dacă aţi surprins imagini care pot deveni o ştire, ni le puteţi trimite pe WhatsApp la numărul 0722.699.800, pe pagina de Facebook Observator sau pe mail, la adresa [email protected].

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri externe » Donald Trump ar pregăti concedierea lui Anthony Fauci, după alegerile din SUA