Antena Meniu Search
x

Liviu Dragnea: "Orice acţiune pe care o face Guvernul şi nu este pe placul preşedintelui este sabotată. Preşedintele subminează România"

Liviu Dragnea acuză că preşedintele Klaus Iohannis a pornit o campanie împotriva Guvernului şi a premierului Viorica Dăncilă

Liviu Dragnea acuză că preşedintele Klaus Iohannis a pornit o campanie împotriva Guvernului şi a premierului Viorica Dăncilă
Liviu Dragnea: "Orice acţiune pe care o face Guvernul şi nu este pe placul preşedintelui este sabotată. Preşedintele subminează România" - Sursă: Hepta

Liderul PSD, Liviu Dragnea, acuză că preşedintele Klaus Iohannis a pornit o campanie împotriva Guvernului şi a premierului Viorica Dăncilă, spunând că acesta sabotează orice actiune a Executivului care nu este pe placul lui şi că "subminează România".

Dragnea a mai susţinut că demisia lui Victor Ponta din funcţia de premier, în 2015, a fost rezultatul unui dosar politic, al unui fals judiciar, şi s-a întrebat ce "pregăteşte" acum şeful statului pentru a o determina pe Viorica Dăncilă să demisioneze.

"În legătură cu ultima ameninţare a preşedintelui Iohannis la adresa prim-ministrului Viorica Dăncilă- este continuarea unui plan, a unui set de acţiuni ale preşedintelui îndreptate împotriva Guvernului. Orice acţiune internă, externă pe care o face Guvernul şi nu este pe placul preşedintelui este subminată, chiar sabotată. Şi în cazul Israel, şi în cazul vizitei de la Vatican, şi în cazul minciunilor spuse despre rezultatele economice, preşedintele subminează România", a declarat Liviu Dragnea înaintea şedinţei Biroului Permanent Naţional al PSD, care are loc la Parlament. 

Şeful PSD a amintit de momentul noiembrie 2015, spunând că şi atunci preşedintele Iohannis a făcut presiuni asupra premierului Victor Ponta, care în final a demisionat din funcţie. Dragnea a susţinut că demisia lui Victor Ponta a fost "rezultatul unui dosar politic, al unui fals judiciar". 

"Ne aducem aminte că în 2015, preşedintele României a insistat şi a făcut presiuni la prim-ministrul Victor Ponta să îşi dea demisia. Dduceţi-vă aminte că a ieşit şi a spus că este nevoie să moară oameni pentru ca să apară această demisie. Acea demisie a fost rezultatul unui dosar politic, unui fals judiciar care s-a dovedit zilele trecute. Ne punem întrebarea legitimă, această nouă campanie de insistenţă pentru demisia prim-ministrului Dăncilă, ce ne mai pregătesc Iohannis şi ai lui pentru a se întâmpla această demisie?", a mai susţinut Dragnea.

Preşedintele Klaus Iohannis a fost întrebat, sâmbătă, la Blaj, despre anunţul premierului Viorica Dăncilă privind vizita Papei Francisc în România, preşedintele răspunzând zâmbind: ”Daţi-mi voie să cred că nu a înţeles doamna foarte bine despre ce s-a vorbit acolo”. ”Daţi-mi voie să cred că nu a înţeles doamna foarte bine despre ce s-a vorbit acolo. Am urmărit întreaga evoluţie şi în final a apărut şi comunicatul oficial al Vaticanului despre acea întâlnire şi într-adevăr acolo se spune că s-a vorbit despre preşedinţia României a Consiliului UE în prima parte a lui 2019. Singura explicaţie a mea este că doamna a înţeles că este vorba de vizită şi nu de preşedinţie, deci o confuzie inexplicabilă”, a spus preşedintele Iohannis.

Tot sâmbătă, preşedintele Klaus Iohannis a spus că că Guvernul nu s-a consultat cu el când a acţionat pentru blocarea declaraţiei UE  care critica relocarea ambasadei Statelor Unite la Ierusalim, că PSD face politică externă după ureche şi că riscă să scoată România din Uniunea Europeană.

”Iată un nou exemplu cum PSD guvernează foarte prost. Aceşti pesedişti s-au folosit de lipsa unei clarităţi în legislaţia în vigoare şi au blocat un document la nivel european fără să se consulte cu preşedintele. Este deja a doua oară când încearcă să facă politică externă după ureche, aşa cum au făcut şi salarizarea după ureche, cum fac multe lucruri după ureche. Iese prost, iese foarte prost, fiindcă blocarea unei declaraţii... Iată că dintr-odată România este readusă la marginea Uniunii împreună cu ţări pentru care am tot respectul, dar care sunt de esenţă mai degrabă eurosceptică. Vreau să reamintesc acestor pesedişti că românii sunt europeni, sunt pro-europeni, iar aceste măsuri din ce în ce mai frecvente antieuropene, care vin pe linia PSD, care vin pe linia unei guvernări contraperformante a PSD, aceste măsuri riscă realmente să ne scoată din Europa. Aşa ceva nu se poate, nu este admisibil ca PSD printr-o guvernare după ureche, nefundamentată să ia din ce în ce mai des decizii care eu sunt convins că sunt dictate de la nivelul partidului, nu de la nivelul Guvernului şi să ne readucă în marginea Europei. Românii îşi doresc să fie parte integrantă din nucleul Europei, românii nu-şi doresc să aibă aceste abordări eurosceptice sau antieuropene”, a declarat preşedintele.

Sursă: News.ro

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi s-a întâmplat să fiţi hărţuiţi într-un teambuilding?

Observator » Stiri politice » Liviu Dragnea: "Orice acţiune pe care o face Guvernul şi nu este pe placul preşedintelui este sabotată. Preşedintele subminează România"