Antena Meniu Search
x

Dragnea îl acuză pe Iohannis de ameninţări în stil mafiot: 'Preşedintele nu conduce Guvernul, chiar dacă îşi doreşte'

Ameninţarea preşedintelui la adresa premierului este făcută într-un stil mafiot, a susţinut luni liderul PSD, Liviu Dragnea, referindu-se la declaraţiile lui Klaus Iohannis de la Blaj, unde a afirmat, întrebat despre demisia Vioricăi Dăncilă, că aceasta "ar face bine să facă ce i se spune".

Ameninţarea preşedintelui la adresa premierului este făcută într-un stil mafiot, a susţinut luni liderul PSD, Liviu Dragnea, referindu-se la declaraţiile lui Klaus Iohannis de la Blaj, unde a afirmat, întrebat despre demisia Vioricăi Dăncilă, că aceasta "ar face bine să facă ce i se spune".

Dragnea a subliniat că Iohannis nu conduce Guvernul, chiar dacă asta îşi doreşte şi că şeful statului se simte deranjat de orice activitate a Guvernului sau a Parlamentului. Întrebat dacă în contextul ultimelor evenimente se gândeşte la suspendarea preşedintelui, Dragnea a spus că nu ia în calcul această variantă.

"În legătură cu ameninţarea explicită a preşedintelui Iohannis la adresa prim-ministrului, după părerea noastră este făcută într-un stil mafiot. <<Ar face bine să facă ce i se spune>>", astfel de expresii şi de ameninţări le-am văzut prin filme", a declarat Liviu Dragnea la finalul şedinţei Biroului Permanent al PSD.

Întrebat dacă în contextul ultimelor evenimente se gândeşte la suspendarea preşedintelui, Liviu Dragnea a spus că nu ia în calcul această variantă.

"Preşedintele nu conduce Guvernul, chiar dacă asta îşi doreşte. Şi orice face Guvernul fără să îl întrebe - şi nici nu poţi să îl întrebi tot timpul pentru că nu este foarte uşor de găsit -, îl deranjează", a subliniat Liviu Dragnea.

Liderul PSD a mai susţinut că "epoca Iohannis este mai rea decât epoca Băsescu", şi a explicat că preşedintele are atribuţii clare precizate în Constituţie.

"Toţi am sperat că epoca Băsescu s-a terminat. Se pare că epoca Iohannis este mai rea decât epoca Băsescu. Nu există în România, în Constituţie, funcţia de tătuc, există funcţia de preşedinte cu nişte atribuţii clare, cu limite clare în Constituţia României", a mai spus Dragnea.

El a vorbit despre "o încercare de sabotaj din partea şefului statului", în condiţiile în care mai multe proiecte de legi au fost blocate de Iohannis şi de "cei care îl aplaudă şi îl susţin necondiţionat".

"I-am rugat pe colegii mei să finalizeze un inventar, mi-au spus că până acum cel puţin 18 proiecte de legi au fost blocate de Iohannis şi ai lui. Ori majoritatea care îl aplaudă şi care îl susţine necondiţionat atacă la CCR, ori preşedinţia atacă la CCR, după care se retrimit la examinare, doar-doar legi importante pentru români, legi care fac parte din programul de guvernare şi care ajută la dezvoltarea economică, sunt întârziate, doar-doar la un moment dat cifrele economice nu or să fie bune. Din fericire pentru români şi din păcate pentru preşedinte, cifrele economice arată bine în continuare şi acestr proiecte de legi le vom adopta cu toate piedicile puse. Este o acţiune de sabotaj şi de subminare a Guvernului şi a majorităţii parlamentare", a adăugat Dragnea.

Preşedintele Klaus Iohannis a spus sâmbătă la Blaj, întrebat dacă a discutat cu premierul despre demisie, că Viorica Dăncilă "ar face bine să facă ce i se spune” "Nu am mai discutat aceste chestiuni şi cred că ar face bine să facă ce i se spune".

Sursa: News.ro

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri politice » Dragnea îl acuză pe Iohannis de ameninţări în stil mafiot: 'Preşedintele nu conduce Guvernul, chiar dacă îşi doreşte'