Antena Meniu Search
x

Klaus Iohannis a promulgat dublarea alocațiilor pentru copii

Dublarea alocaţiilor pentru copii a fost promulgată, astăzi, de preşedintele Klaus Iohannis, după ce, ieri, premierul anunța că Guvernul va amâna intrarea în vigoare a legii.

Veronica Micu
de Veronica Micu

la 14.01.2020, 12:36

Dublarea alocaţiilor a fost promulgată de Klaus Iohannis
Klaus Iohannis a promulgat dublarea alocațiilor pentru copii - Hepta

Dublarea alocaţiilor pentru copii a fost promulgată, astăzi, de preşedintele Klaus Iohannis, după ce, ieri, premierul anunța că Guvernul va amâna intrarea în vigoare a legii.

Astăzi, preşedintele a semnat Decretul pentru promulgarea Legii privind aprobarea Ordonanței de urgență a Guvernului nr. 9/2019 pentru modificarea și completarea Legii nr. 61/1993 privind alocația de stat pentru copii, precum și pentru modificarea art. 58 alin. (1) din Legea nr. 448/2006 privind protecția și promovarea drepturilor persoanelor cu handicap, conform unui comunicat publicat pe site-ul Adminstraţiei Prezidenţiale.

În urma promulgării legii, alocația ajunge la 600 de lei pentru copiii de până la 2 ani (până la 3 ani pentru copiii cu dizabilități) și la 300 de lei pentru cei cu vârste între 2 și 18 ani.

Joi, Klaus Iohannis a declarat că nu are de gând să refuze promulgarea legii care dublează alocaţiile pentru copii, precizând că aşteaptă soluţii de la Guvern.

”La acest moment nu am de gând să refuz promulgarea acestei legi, dar încă se află în analiză în aşteptarea unor lămuriri suplimentare din partea Guvernului. Sunt nişte sume care nu sunt prinse în buget şi Guvernul va trebui să vină cu soluţii”, a declarat Iohannis, întrebat dacă va promulga legea care dublează alocaţiile pentru copii.

Premierul Ludovic Orban a contestat dublarea alocaţiilor

Premierul Ludovic Orban a anunțat atât vineri cât și luni, că ia în calcul prorogarea termenului la care vor fi dublate alocațiile pentru luna iulie, din lipsă de bani.

"Cel mai probabil soluția este de a proroga termenul de intrare în vigoare a legii până vom avea posibilitatea să asigurăm resursele financiare în buget, care se poate face doar la rectificare, care se poate face după iulie", a declarat Ludovic Orban.

La începutul lunii, Orban spunea că măsura cerută de PSD este populistă şi nu există bani pentru a o susţine. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Propunere: plimbările cu bicicleta în pădure, doar cu acordul proprietarului pădurii. Sunteţi de acord?

Observator » Evenimente » Klaus Iohannis a promulgat dublarea alocațiilor pentru copii