Antena Meniu Search
x

Echipe mixte DSP și IGSU, controale la spitale după tragedia de la Piatra Neamț

Premierul Ludovic Orban a participat, duminică dimineața, la o întâlnire de lucru alături de alte figuri marcante, iar cu această ocazie s-a decis ca echipe mixte alcătuite din reprezentanți ai Direcției de Sănătate Publică și reprezentanți ai Inspectoratului General pentru Situații de Urgență să efectueze controale la spitalele din întreaga țară.

Cristi Ioniţă
de Cristi Ioniţă

la 15.11.2020, 13:58

Controalele în spitale încep de luni
Controalele ar urma să dureze aproximativ două săptămâni - Profimedia - imagine ilustrativă
  • Se vor face verificări în special la Secțiile de Terapie Intensivă.
  • Controalele ar urma să dureze în jur de două săptămâni.

Decizia vine după tragedia produsă sâmbătă seara, la spitalul din Piatra Neamț, unde 10 persoane și-au pierdut viața, iar alte șapte au fost rănite grav în urma unui incendiu produs într-un salon de la Secția de Terapie Intensivă.

Ludovic Orban s-a întâlnit la ședința de duminică dimineața cu ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, secretarul de stat Raed Arafat, șeful Inspectoratului pentru Situații de Urgență, Dan Paul Iamandi, și directorul Inspecției Sanitare de Stat, Mioara Comana.

Au fost analizate, printre altele, intervenția în cadrul tragediei de la Piatra Neamț, dar și stadiul transferului pacienților supraviețuitori.

De asemenea, s-a solicitat colaborarea tuturor instituțiilor abilitate în desfășurarea cu celeritate a anchetei pentru stabilirea cauzei incendiului.

Punctul culminant al întâlnirii a fost stabilirea efectuării de controale la spitalele din întreaga țară.

Echipele mixte de control vor fi alcătuite din reprezentanți ai Direcției de Sănătate Publică și reprezentanți ai Inspectoratului General pentru Situații de Urgență.

Controalele vor fi efectuate începând de luni și se vor desfășura pentru o perioadă de aproximativ două săptămâni.

Se urmărește verificarea în special a Secțiilor de Terapie Intensivă, respectiv a condițiilor de punere în funcțiune a aparaturii medicale. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Evenimente » Echipe mixte DSP și IGSU, controale la spitale după tragedia de la Piatra Neamț