Antena Meniu Search
x

Eclipsa de soare 13 iulie 2018. Superstiţii şi predicţii astrologice

Eclipsa de soare 13 iulie 2018. O serie de reacții sociale și culturale însoțesc observarea unei eclipse. În vechime şi până recent, eclipsele erau considerate parte a existenţei umane, semne ale lucrurilor ce aveau să vină.

Pentru ca o eclipsa să aibă loc, trei corpuri cereşti trebuie să se afle într-o linie dreaptă
În vechime şi până recent, eclipsele erau considerate parte a existenţei umane - pixabay.com

Eclipsa de soare 13 iulie 2018. O serie de reacții sociale și culturale însoțesc observarea unei eclipse.

În vechime şi până recent, eclipsele erau considerate parte a existenţei umane, semne ale lucrurilor ce aveau să vină. Pentru ca o eclipsă să aibă loc, trei corpuri cereşti trebuie să se afle într-o linie dreaptă, în orbitele lor eliptice.

Eclipsa de soare 13 iulie 2018. Babilonienii

Cu mai mult de două mii de ani în urmă, babilonienii au putut calcula că există 38 de posibile eclipse într-o perioadă de 223 de luni: adică, aproximativ 18 de ani.

Pe acelaşi subiect

Această perioadă de 223 de luni este numită un ciclu Saros de către astronomii moderni, iar o serie de eclipse separate de un ciclu Saros constituie o serie Saros.

Deși oamenii de știință știu acum că numărul de eclipse lunare și solare nu este exact același în fiecare serie Saros, nu se poate subestima informaţiile adunate de babiloniei în înțelegerea acestui fenomen astronomic. Realizarea acestor cicluri le-a permis în cele din urmă să prezică apariția unei eclipse.

Eclipsa de soare 13 iulie 2018. Instrument de prezicere a morţii

Potrivit învăţaţilor babilonieni, eclipsele puteu să prezică moartea unui rege. Condițiile pentru ca un semn să fie considerat real nu erau simple. De exemplu, în conformitate cu o faimoasă lucrare astronomică "Enūma Anu Enlil" - "Când (zeii) Anu și Enlil" - dacă Jupiter era vizibil în timpul eclipsei, regele era în siguranță. Aşadar, eclipsele au fost o preocupare deosebită pentru bunăstarea și supraviețuirea regelui, iar de aici şi interesul extraordinar al învăţaţilor vremii, obligaţi să asigure o continuitate.

Mesopotamia nu a fost unică în această privință. De exemplu, o cronică din China timpurie cunoscută sub numele de "Bambus Annali" (Zhúshū Jìnián) se referă la o eclipsă lunară totală care a avut loc în 1059 î.H., în timpul domniei ultimului rege al dinastiei Shang. Această eclipsă a fost privită ca un semn de un rege vasal, Wen din dinastia Zhou, pentru a-și contesta domnitorul Shang.

Eclipsa de soare 13 iulie 2018. Superstiţii

În multe regiuni ale lumii, se credea că eclipsele apar atunci când soarele este atacat de malefice fiinţe mitologice.

- În Egiptul antic, eclipsa de soare era considerată un efect al luptei dintre zeul şarpe Apophis şi zeul soarelui Ra.

- În India, oamenii credeau că aerul devine vătămător atunci când soarele este acoperit acoperit de lună. Pentru a nu fi otrăviţi de atmosfera din jur, ei ţineau post timp de 12 ore, în care nu mâncau, nu se implicau în activităţi periculoase şi se dedicau rugăciunilor. 

- În Japonia, fântânile erau acoperite pentru a le feri de otrava ce putea să cadă din cerul întunecat din timpul unei eclipse de soare. 

- În folclorul românesc, eclipsele sau “întunecimile” de soare au loc din cauza păcatelor oamenilor, a vârcolacilor sau întrucât Luna întunecă Soarele pentru ca Dumnezeu să nu o vadă că trece pe lângă discul solar. 

- În Tahiti, aceste fenomene astronomice sunt interpretate drept perioade în care soarele (Padi) face dragoste cu luna (Amarok). 

Eclipsa de soare 13 iulie 2018. Predicţii astrologice

Complexitatea evenimentelor umane este rareori limitată și determinată de un singur factor. Cu toate acestea, fie în vechea Mesopotamia, fie în China timpurie, eclipsele și alte semne au oferit justificări contemporane sau explicații care au decis un anumit curs al istoriei.

Chiar dacă se amestecă astronomia și astrologia, sau istoria cu legenda, oamenii au fost preocupați activ de anomalia întruchipată de o eclipsă.

Eclipsele solare: În timpul eclipselor solare, Luna este direct între Pământ și Soare (eveniment cunoscut sub numele de conjuncție între Soare și Lună). În acest timp scurt, Luna poate "bloca" Soarele, oprind temporar "lumina", sau energia. Avem un focus finit ca ființe umane și este firesc să ne concentrăm asupra a ceea ce este în fața noastră.

Uneori, acest lucru ne poate limita perspectivele asupra lumii și chiar ne face să pierdem ocaziile. Eclipsele ne-ar putea determina să luăm în considerare opțiunile pe care nu le-am putea explora altfel. De asemenea, astrologic vorbind, eclipsele aduc şi o răceală, o lipsă de sentimente. O influenţă majoră se poate întâlni în timpul acestor întreruperi ale energiei cosmice, când soarele este blocat.

Eclipsele lunare: În timpul Eclipsei Lunare, Pământul este exact între Soare și Lună (cunoscut ca o opoziție între Soare și Lună). Ca o vrajă scurtă, putem vedea umbra Pământului transformând nuanțele luminoase de roșii, maro și gri ale Lunii. Potrivit astrologiei, Eclipsele Lunare ne dau o perspectivă asupra a ceea ce se numeşte "Umbra sinelui". Toți vrem să ne gândim la noi înșine ca oameni buni și buni, dar suntem, de asemenea, umani, drept urmare, predispuşi la greşeli. Ceea ce descoperim despre noi înșine și pe alții în timpul Eclipselor Lunare poate fi greu de crezut, chiar șocant uneori. Totuși, acest lucru ne oferă ocazia să ne apropiem și să vedem unde avem loc pentru a ne dezvolta mental. Dacă suntem dispuși să acceptăm binele împreună cu răul, elipsele lunare pot fi momente magice de descoperire, pentru un pasionat de astrologie.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Inedit » Eclipsa de soare 13 iulie 2018. Superstiţii şi predicţii astrologice