Antena Meniu Search
x

Asistentă medicală româncă, răpusă de coronavirus în Italia. Elena s-a stins la doar 41 de ani, singură și departe de casă

După săptămâni întregi în care a luptat în linia întâi pentru a salva cât mai mulți pacienți infectați, Elena Rodica Nițu, o asistentă medicală româncă, a fost răspusă de coronavirus. Avea doar 41 de ani.

Veronica Micu
de Veronica Micu

la 09.04.2020, 07:35

Elena Rodica Nițu s-a stins la doar 41 de ani, singură și departe de casă
Asistentă medicală româncă, răpusă de coronavirus în Italia. Elena Rodica Nițu s-a stins la doar 41 de ani, singură și departe de casă - assocarenews.it
  • Elena era stabilită în Italia de 15 ani.
  • Trupul neînsuflețit al femeii va fi repatriat.

După săptămâni întregi în care a luptat în linia întâi pentru a salva cât mai mulți pacienți infectați, Elena Rodica Nițu, o asistentă medicală româncă, a fost răspusă de coronavirus. Avea doar 41 de ani.

De loc din Târgoviște, dar stabilită în Peninsulă de 15 ani, Elena Rodica Nițu a făcut parte din armata medicală care luptă neîncetat în prima linie, împotriva epidemiei de coronavirus care face ravagii în Italia. 

Elena lucra ca asistentă medicală la spitalul Oglio Po din Casalmaggiore, provincia Cremona, regiunea Lombardia, în secția de dializă. 

În urmă cu o lună, românca s-a infectat cu coronavirus și, pentru că starea ei de sănătate s-a deteriorat rapid, a fost transferată la Milano, unde a continuat să lupte pentru viața ei.

Marți, 7 aprilie, Elena s-a stins. Departe de familia ei, rămasă în România.

Potrivit publicației assocarenews.it, părinții și fratele femeii au luat deja legătura cu Ambasada României din Italia, pentru a repatrierea trupului neînsuflețit.

"Elena și-a dedicat trupul și sufletul pacienților"

Colegii și-o amintesc pe Elena ca fiind o femeie veselă și dedicată muncii ei.

"Colega noastră, asistenta Elena Nitu Rodica, care a lucrat în secția de dializă al Spitalului Oglio Po, este un exemplu de dăruire absolută pentru misiunea sa de a-și îngriji pacienții. Elena, te vom purta veșnic în suflet și amintiri".

"A fost o fată drăguță și veselă, întotdeauna loială muncii, pe care o iubea cu adevărat: de fapt și-a dedicat trupul și sufletul pacienților, nu s-a oprit niciodată".

Tragica veste a căzut ca un trăsnet peste familia și prietenii Elenei din Târgoviște.

"De astăzi, prietena mea, Elena Rodica Nițu, este înger!!! Drum lin printre îngeri, dragă prietenă!! A făcut pana în ultima clipă ce a iubit cel mai mult… Să ajute!!! Rămas bun, suflet bun!!", a transmis pe Facebook, Ramona, prietena Elenei, cadru medical în Târgoviște.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

În Italia, până acum, 139.422 de persoane au fost infectate cu coronavirus, iar 17.669 au murit.

În regiunea Lombardia, zona cea mai afectată de epidemie, numărul îmbolnăvirilor a ajuns la 53.414, iar 9.722 au fost răpuși de infecție. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Stiri externe » Asistentă medicală româncă, răpusă de coronavirus în Italia. Elena s-a stins la doar 41 de ani, singură și departe de casă