Antena Meniu Search
x

Elena a fost ucisă de tatăl ei, care a injectat-o pe fata de 14 ani, la Săcele. Criminalul şi-a aflat sentinţa

Elena a fost ucisă de tatăl ei, care a injectat-o pe fata de 14 ani, la Săcele. Criminalul şi-a aflat sentinţa, dar susţine în continuare că adolescenta s-a sinucis şi el a fost doar martor.

Cosmin Stăniloiu
de Cosmin Stăniloiu

la 21.07.2019, 08:07

Elena a fost ucisă de tatăl ei
Elena a fost ucisă de tatăl ei, care a injectat-o pe fata de 14 ani, la Săcele. Criminalul şi-a aflat sentinţa - Observator.tv

Elena a fost ucisă de tatăl ei, care a injectat-o pe fata de 14 ani, la Săcele. Criminalul şi-a aflat sentinţa, dar susţine în continuare că adolescenta s-a sinucis şi el a fost doar martor.

Costel Bighiu, 47 de ani, şi-a ucis în ianuarie fiica cea mare, Elena, dar nu recunoaşte crima nici după ce Tribunalul Constanţa a dat prima sentinţă şi l-a condamnat pe bărbat pentru omor. Fata a fost găsită fără suflare de sora ei mai mică, 11 ani, iar în casă zăcea şi criminalul, în comă.

"Inculpatul a încercat să susţină o versiune care să-l exonereze de răspundere penală şi şi-a construit apărarea în sensul că a fost martor la sinuciderea victimei, însă ancheta şi probele administrate au demontat situaţia relatată de acesta. El este autorul infracţiunii de omor pe care a comis-o prin sugrumare. Victima a murit prin asfixie mecanică datorată sugrumării.", a declarat procurorul şef al Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanţa, Gill Julien Grigore Iacobici. 

Înţepăturile pe care medicii le-au văzut pe corpul victimei şi care veneau în sprijinul variantei de otrăvire, "nu au nicio relevanţă legală, sunt superficiale, subcutanat, nu au produs niciun efect în organismul acesteia.", mai spune anchetatorul. 

Pe acelaşi subiect

"El se apăra afirmând că a asistat la momentul în care s-a sinucis înjectându-şi o substanţă otrăvitoare şi nu a intervenit pentru că nu a avut timpul necesar.", a mai spus procurorul şef.

Bărbatul şi-a injectat erbicid, după ce şi-a ucis fiica de 15 ani, dar după o zi de comă a fost arestat.

Mama adolescentei vorbeşte însă despre un conflict care ar fi avut loc între fiică şi tată cu doar o seară înainte. Bărbatul i-ar fi reproşat că petrece prea mult timp pe Internet. De aici se pare că a plecat şi conflictul de a doua zi, care a dus la crimă.

Magistraţii Tribunalului Constanţa l-au condamnat pe Costel Bighiu la 16 ani de închisoare pentro omor. Sentinţa nu este definitivă, ea putând fi atacată la Curtea de Apel Constanţa.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Evenimente » Elena a fost ucisă de tatăl ei, care a injectat-o pe fata de 14 ani, la Săcele. Criminalul şi-a aflat sentinţa