Antena Meniu Search
x

Ellie avea 21 de ani când refuzat chimioterapia ca să își salveze fetița nenăscută

O tânără mamă de 21 de ani, diagnosticată cu cancer, a refuzat chimioterapia atunci când era gravidă pentru a-și proteja bebelușul, deși medicii au spus că ar trebui să facă avort.

Ana Maria Ghiarasim
de Ana Maria Ghiarasim

la 08.11.2020, 16:28

Ellie avea 21 de ani când refuzat chimioterapia ca să își salveze fetița nenăscută
Ellie avea 21 de ani când refuzat chimioterapia ca să își salveze fetița nenăscută - Ells-Journey/Facebook
  • Ellie a aflat că are cancer când era însărcinată în 16 săptămâni.
  • Medicii au sfătuit-o să avorteze ca să înceapă cât mai repede chimioterapia, însă tânăra de 21 de ani nici nu a luat în calcul să renunțe la bebelușul ei.

Ellie Whittaker și-a pus bebelușul nenăscut pe primul loc, atunci când a aflat că are limfom Hodgkin în stadiul 2 și, chiar dacă și-a pus șansele de supraviețuire în pericol, acum spune că a luat cea mai bună decizie. 

Medicii au sfătuit-o să facă avort și au avertizat-o că chimioterapia îi poate dăuna bebelușului nenăscut. Dar viitoarea mamă a știut imediat ce trebuia să facă, chiar dacă asta o punea pe ea într-un mare pericol.

„Nu era nicio șansă pe această planetă să fac avort și să rămân fără copilul meu”, a povestit Ellie Whittaker pentru Sunday People, potrivit Mirror.

”Am alungat gândurile referitoare la cancer cât am putut de mult și m-am concentrat doar pe Connie. Abia așteptam să fiu mama”, a mai spus ea.

Ellie era însărcinată în 16 săptămâni când a fost diagnosticată cu limfom Hodgkin în stadiul doi, în august 2019.

Anterior sarcinii, ea suferise un avort spontan și nu putea face față durerii de a pierde din nou un copil.

A fost cea mai crudă alegere, dar a decis să-și lase sarcina până la termen, abia apoi să înceapă chimioterapia. Însemna, inevitabil, că cancerul se poate agrava.

La câteva zile după naștere, analizele au arătat că boala lui Ellie s-a agravat și că avea acum cancer în stadiul 3.

„Nu regret decizia mea și aș face din nou același lucru”, explică Ellie.

Într-un mesaj postat recent pe pagina de Facebook, Ellie scrie că a terminat toate rundele de chimioterapie și că se simte foarte bine. Ultimele analize au fost făcute pe 20 octombrie și încă așteaptă rezultatul lor, pentru a vedea situația în care se află.

”Odată ce obțin rezultatele la analize și știu ce se întâmplă, scopul meu este să încep un fel de acțiune de caritate pentru a-i sprijini pe partenerii celor care sunt diagnosticați cu cancer. Rămâneți în siguranță”, a scris Ellie pe Facebook.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Stiri externe » Ellie avea 21 de ani când refuzat chimioterapia ca să își salveze fetița nenăscută