Antena Meniu Search
x

Elon Musk a prezentat cyber-porcul, cu cip implantat în creier (Video)

Antreprenorul Elon Musk a prezentat noul proiect al companiei sale de cercetare neurologică, Neuralink. Unui porc i-a fost implantat în creier un cip de dimensiunea unei monede, pentru a identifica soluții de vindecare a unor afecțiuni precum Alzheimer, demenţa sau leziuni ale măduvei spinării.

Daniel Murărescu
de Daniel Murărescu

la 29.08.2020, 11:44

Elon Musk a prezentat cyber-porcul, cu cip implantat în creier
Porcul companiei Neuralink are un cip în creier - Profimedia Images / captură video Youtube / Newsthink
  • Neuralink desfășoară studii pe trei porci
  • Cipul ar urma să trateze boli neurologice
  • Obiectivul final, interfața creier-computer

Co-fondată de Musk în 2016, compania Neuralink îşi propune să implanteze interfeţe wireless creier-computer care includ mii de electrozi în cel mai complex organ uman, pentru a ajuta la vindecarea unor afecţiuni neurologice. Obiectivul final al proiectului, însă, este realizarea unei conexiuni între umanitate şi inteligenţă artificială.

"Un dispozitiv implantabil poate rezolva de fapt aceste probleme", a explicat Musk, menţionând afecţiuni precum pierderea memoriei, pierderea auzului, depresia şi insomnia.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Afaceristul a spus că Neuralink are trei porci cu câte două implanturi fiecare şi că animalele sunt "sănătoase, fericite şi cu nimic deosebite faţă de un porc normal".

Potrivit Mediafax, primele studii clinice ale Neuralink pe oameni ar urma să aibă ca scop tratarea paraliziei sau paraplegiei, a declarat vineri medicul chirurg al companiei, Dr. Matthew MacDougall. El nu a prezentat, însă, o dată la care îşi propun să înceapă aceste studii.

Cipul în creier ar putea fi viitorul umanității

Dincolo de asistenţa medicală, Elon Musk, care a avertizat în repetate rânduri cu privire la riscurile inteligenţei artificiale, a spus că implantul va "asigura viitorul umanităţii ca civilizaţie în raport cu IA".

Cipul Neuralink are aproximativ opt milimetri în diametru şi este mai mic decât vârful degetului, ca "un Fitbit implantat în craniu cu fire mici".

"Aş putea avea un Neuralink chiar acum şi nu aţi şti", a spus Elon Musk, la prezentarea proiectului.

Cercetările și studiile în legătură cu interfeţele creier-computer sunt în faza testării pe animale. Experții care lucrează în acest domeniu se confruntă cu dificultăţi în obţinerea aprobărilor de a realiza studii pe oameni.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi s-a întâmplat să vă plătiţi vacanţa şi să fie anulată în ultima clipă?

Observator » Tehnologie » Elon Musk a prezentat cyber-porcul, cu cip implantat în creier (Video)