Antena Meniu Search
x

Exclusiv. Emir Kusturica, urmărit penal în România după ce a fost prins cu 25 de cartuşe cu glonţ calibrul 9 mm

Exclusiv. Emir Kusturica a fost urmărit penal în România. Regizorul și muzicianul sârb a fost prins pe Aeroportul Băneasa cu 25 de cartușe 9 milimetri, în 2015. Procesul s-a încheiat acum, pe 22 martie, la 4 ani de la incident.

Emir Kusturica, prins cu 25 de cartuşe cu glonţ de calibrul 9 mm
Emir Kusturica, urmărit penal în România după ce a fost prins cu 25 de cartuşe cu glonţ de calibrul 9 mm - Hepta via Capital Pictures / NIKOLAEV EVGENY

Emir Kusturica a fost urmărit penal în România. Regizorul și muzicianul sârb a fost prins pe Aeroportul Băneasa cu 25 de cartușe 9 milimetri, în 2015. Procesul s-a încheiat acum, pe 22 martie, la 4 ani de la incident.

În 24 octombrie 2015, Emir Kusturica s-a dus pe Aeroportul Baneasa pentru a călători cu o aeronavă privată în direcţia Tivat - Muntenegru.

Avusese un concert în Bucureşti, cu o zi înainte.

La controlul de securitate, luptatoriii antitero au găsit în bagajul de mână al artistului sârb 25 de cartuşe cu gloan'e de calibru 9 milimetri în stare de funcţionare.

În aceeaşi zi, a început urmărirea penală in rem pentru contrabandă calificată.

Kusturica, acuzat de contrabandă şi dat în consemn la frontieră

Cercetările efectuate de autorităţile române au scos la iveală faptul că Emir Kusturica avea permis de port armă dat de autorităţile de la Belgrad pentru un pistol de calibru 9 mm, însă nu avea autorzaţie pentru a transporta cele 25 de cartuşe.

Motiv pentru care, în decembrie 2015, s-a început urmărirea penală împotriva sârbului, pentru contrabandă calificată.

În urma expertizei făcute la Institutul Naţional de Criminalistică s-a stabilit că gloanţele erau pentru armă letală de foc.

Kusturica a fost citat şi i s-a adus la cunoştinţă calitatea de suspect. Astfel că, în perioada 2016 - august 2018, a fost dat în consemn la frontieră. S-a stabilit că nu a intrat şi nu a ieşit din România, i s-a cerut cazierul, artistul neavând antecedente penale.

În iulie 2018, dosarul s-a clasat, iar Parchetul de pe lângă Judecătoria Buftea a cerut instanţei confiscarea cartuşelor ridicate pe Aeroportul Băneasa.

Abia săptămâna trecută, vineri, 22 martie, Judecătoria Buftea a încuviinţat confiscarea specială a celor 25 de cartuşe cu glonţ de calibru 9 mm, aflate în camera de corpuri delicte.

Concert în Bucureşti, cu o zi înainte să fie prins cu cartuşele în bagaj

În 23 octombrie, cu o zi înainte de incidentul de pe Aeroportul Băneasa, Emir Kusturica a concertat în Bucuresti, alături de grupul său The No Smoking Orchestra.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Evenimente » Exclusiv. Emir Kusturica, urmărit penal în România după ce a fost prins cu 25 de cartuşe cu glonţ calibrul 9 mm