Antena Meniu Search
x

Epidemiologul-șef moldovean: Covid-19 a luat viaţa celor care şi aşa erau o povară pentru ei şi pentru cei din jur

COVID-19 a luat viaţa celor care şi aşa erau o povară pentru ei şi pentru cei din jur, spune șeful Agenției Naționale pentru Sănătate Publică (ANSP) din Republica Moldova, Nicolae Furtună, într-o declarație care șochează prin cinismul ei.

Ana Maria Ghiarasim
de Ana Maria Ghiarasim

la 08.09.2020, 13:13

Epidemiologul-șef moldovean, declarație cinică despre decesele provocate de coronavirus
Epidemiologul-șef moldovean, declarație cinică despre decesele provocate de coronavirus - Facebook/ Agenția Națională pentru Sănătate Publică
  • Epidemiologul șef al Republicii Moldova a precizat că 99% din decese au fost înregistrate la persoane cu cel puţin o comorbiditate.
  • Nicolae Furtună a vorbit despre evoluția pandemiei la o emisiune a TVR Moldova.

Nicolae Furtună a făcut această afirmație, luni, într-o emisiune a TVR Moldova, unde a vorbit despre evoluția pandemiei.

”Nu vreau să fiu judecat şi să nu par cinic, dar în toată lumea COVID-ul a luat viaţa celor care şi aşa erau o povară pentru ei şi pentru cei din jur. Oameni care se chinuiau, în stadii terminale de cancer, în stadii avansate de diabet zaharat, cu patologii cardiovasculare. Acest lucru s-a întâmplat şi în Italia, şi în Franţa, din nefericire, şi în Republica Moldova”, a spus Nicolae Furtună.

Epidemiologul șef al Republicii Moldova a precizat că 99 % din decesele înregistrate sunt persoane care au avut cel puţin o comorbiditate, iar peste 70% din decese sunt persoane care au avut cel puţin 2 comorbităţi.

„Patologia cardiovasculară predomină, persoanele cu diabet zaharat sunt vulnerabile, de când spunem noi că obezitatea este factor de risc pentru maladiile netransmisibile şi pentru alte maladii. În COVID, obezitatea a jucat un rol decisiv. Mai mult de 1/3 din persoanele care au decedat aveau diferit grad de obezitate”, a spus Nicolae Furtună, la TVR Moldova.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi s-a întâmplat să vă plătiţi vacanţa şi să fie anulată în ultima clipă?

Observator » Stiri externe » Epidemiologul-șef moldovean: Covid-19 a luat viaţa celor care şi aşa erau o povară pentru ei şi pentru cei din jur