Antena Meniu Search
x

Eşti fan anvelope?

Totul a început cu un arbore de cauciuc. Dar cum ne-am obişnuit deja cu transformările atât de rapide în timp și spaţiu, de toate felurile, de prin 1980, oamenii au început prelucrările pentru a putea folosi cauciuc sintetic, ajungând la ce vedem noi azi mai oriunde pe străzi, şosele sau în parcări.

- pixabay.com

Totul a început cu un arbore de cauciuc. Dar cum ne-am obişnuit deja cu transformările atât de rapide în timp și spaţiu, de toate felurile, de prin 1980, oamenii au început prelucrările pentru a putea folosi cauciuc sintetic, ajungând la ce vedem noi azi mai oriunde pe străzi, şosele, poduri sau în parcări.

Şi totuşi, vă puteţi imagina o lume fără anvelope? O lume fără mobilitate, fără transport de marfă, de oameni, de concedii, de biciclete? Anvelopele pun lumea în mişcare, bucuria inventării roţii a fost probabil dublată la un moment dat de bucuria inventării anvelopei. Să trecem în revistă o parte din multitudinea de modele şi dimensiuni sau utilităţi a unei anvelope.

Anvelope pentru camion

Este cunoscut faptul că avem produse din toată lumea pe rafturile magazinelor deseori datorită transporturilor de marfă cu tirul. Şi, în acelaşi timp, vorbim despre o industrie de sute de mii de euro investiţi în tehnologizare. Când vorbim despre anvelope de camioane, avem deja nişte branduri consacrate, care menţin standardele la cote maxime.

Cel mai mare producător de anvelope din lume este Bridgestone, o companie japoneză înfiinţată în 1931, secondat de Michelin, companie franceză ce are peste 130.000 de angajaţi, pe locul 3 aflându-se Goodyear, companie americană fondată în 1898, toate producând nu numai anvelope, cât şi alte accesorii, precum pneuri, avioane, maşini grele,sau anvelope pentru navete spaţiale ( Michelin ).

Dacă nu ştiaţi, şi în Romania se fabrică anvelope, dintre producătorii din ţară putând să îi amintim pe Pirelli, cu o fabrică şi pe Michelin, cu 4 fabrici.

Anvelope pentru biciclete

Pentru mulţi români, bicicleta a devenit principalul mijloc de locomoţie în traficul bucureştean. Se pot evita drumurile aglomerate prin scurtături, iar anumiţi angajatori premiază angajaţii ce se deplasează până la muncă cu bicicleta.

Anvelopele pentru biciclete se împart în mai multe categorii: pentru biciclete de munte, de șosea, de pistă, de oraș și BMX. Dimensiunea unei anvelope corespunde cu dimensiunea roții pe care urmează a fi montată. Astfel, printre cele mai răspândite dimensiuni de anvelope le menționez pe cele de 16, 20, 24, 26,  28 și 29 inch. Dacă primele două sunt utilizate pentru bicicletele de copii, pliabile sau BMX-uri, următoarele pot fi construite pentru biciclete de munte, de șosea sau de oraș.

Anvelopele pot fi folosite ca decorațiuni

De ceva vreme, oamenii devin tot mai întreprinzători şi încep să-şi folosească imaginaţia şi în afara stereotipurilor.

Există în Bucureşti un pub în care proprietarii s-au gândit să transforme nişte anvelope de camion în nişte mese inedite pentru locaţia lor cu muzică rock. Alţii au îmbrăcat roţile în sfoară, transformând anvelopa într-o măsuţă rustică, potrivită pentru alt gen de decor, dar cu același succes.

Cu un simplu search pe Google, puteţi descoperi  chiuvete, coşuri de gunoi, fotolii, ghivece pentru flori sau fântâni decorative pentru exterior, toate fabricate din anvelope. Beneficiul anvelopelor rămâne şi acela că pot fi reciclate, aşa că atunci când îşi pierd utilitatea, le putem refolosi cu alte scopuri.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Stiri economice » Eşti fan anvelope?