Antena Meniu Search
x

Euractiv: Siegfried Mureşan va fi propus pentru funcţia de comisar din partea României

Siegfried Mureşan va fi propunerea din partea României din partea Partidului Naţional Liberal, după căderea guvernului Dăncilă. Informaţia a fost transmisă de Euractiv, care citează surse politice.

Cristian Toteştean
de Cristian Toteştean

la 10.10.2019, 17:23

Siegfried Mureşan la o conferinţă
Euractiv citează surse care spun că Siegfried Mureşan ar putea deveni propunerea României pentru comisar după căderea Guvernului Dăncilă - Facebook/Siegfried Mureşan

Siegfried Mureşan va fi propunerea din partea României din partea Partidului Naţional Liberal, după căderea guvernului Dăncilă. Informaţia a fost transmisă de Euractiv, care citează surse politice.

Într-un articol, Euractiv spune că o sursă de rang înalt din Partidul Popular European susţine că Siegfried Mureşan va fi propus comisar din partea României. Propunerea va veni din partea Partidului Naţional Liberal, care a iniţiat moţiunea de cenzură împotriva Guvernului Dăncilă.

Siegfried Mureşan e în prezent parlamentar european şi vicepreşedinte al Grupului PPE.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

În prezent, propunerea României pentru postul de comisar european la Transporturi este Dan Nica. Însă Comisia Europeană a transmis că ar prefera şi alte propuneri, pentru a se ajunge la o decizie.

Cursă contratimp pentru o nouă numire

Rămâne însă de văzut dacă Siegfried Mureşan va putea fi propus candidat la funcţia de comisar. Conform procedurii, propunerea trebuie să vină din partea guvernului, care acum a picat în urma moţiunii şi are atribuţii restrânse: practic, Viorica Dăncilă nu mai poate face o astfel de propunere.

Este nevoie astfel de instalarea rapidă în România a unui nou guvern, pentru a se putea încadra în calendarul alegerii comisarilor europeni.

Pe 14 - 15 octombrie au loc audieri pentru posturile de comisar, iar pe 23 octombrie va fi votată întreaga componenţă a Comisiei Europene, pentru a putea începe mandatul de la 1 noiembrie.

Euractiv mai menţionează printre eventualii favoriţi la postura de candidat al României pentru funcţia de comisar european şi pe Secretarul de Stat pentru Afaceri Europene, Mihaela-Gabriela Ciot.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Stiri externe » Euractiv: Siegfried Mureşan va fi propus pentru funcţia de comisar din partea României