Antena Meniu Search
x

EURO 2016: Prestaţia României în meciul cu Albania, aspru criticată de presa internaţională

După eliminarea României de la Campionatul European, presa internaţională a taxat prestaţia echipei tricolore. România a fost “dezamăgitoare” şi “o pradă uşoară pentru albanezi”, subliniind totodată şi finalul trist de mandat pentru Anghei Iordănescu.

După eliminarea României de la Campionatul European, presa internaţională a taxat prestaţia echipei tricolore. România a fost “dezamăgitoare” şi “o pradă uşoară pentru albanezi”, subliniind totodată şi finalul trist de mandat pentru Anghei Iordănescu.

“Albania visează şi o lasă pe România în urmă”, a titrat sport.es, care menţionează şi că “echipa lui Anghel Iordănescu, care pornea ca favorită, pentru că nu mai pierduse în faţa albanezilor, a eşuat în intenţia de a ajunge în faza următoare”.

“Moment de uitat pentru Iordănescu”, a notat uefa.com. “Nu acesta este modul în care Iordănescu ar fi vrut să marcheze al 100-lea său meci la conducerea echipei României. Omul care a dus tricolorii în sferturile de finală ale Cupei Mondiale în 1994 este dezamăgit după ce a încheiat pe ultimul loc în grupa A, cu doar un punct, deşi circumstanţe atenuante ar fi că nu a avut la dispoziţie jucători ca Gheorghe Hagi la acest al treilea mandat. Este mult de lucru”, a scris UEFA.

Reuters consideră că România a fost “o pradă uşoară” pentru albanezii care porneau ca outsideri.

“Final trist pentru legendarul Iordănescu, care i-a dus pe tricolori în sferturile CM din 1994 şi care s-a aflat la al treilea mandat la conducerea naţionalei”, a notat şi AFP.

“Golul marcat de Armando Sadiku oferă şanse Albaniei la optimi şi trimite România acasă”, a titrat Daily Mail. “România a terminat dezamăgitoarea campanie de la Euro-2016 pe ultimul loc în Grupa A”, a continuat sursa citată.

Românii au arătat cât este de dificil să-ţi schimbi stilul pentru un meci capital, scrie La Derniere Heure. “Calificată în faza finală datorită blocului defensiv, care nu a încasat decât două goluri în preliminarii, echipa României şi-a arătat din nou carenţele ofensive. În primele două meciuri din turneu, ea nu a marcat decât de două ori din penalti prin Bogdan Stancu. În afara unui şut al lui Ovidiu Hoban, prins în doi timp de portarul Etrit Berisha (5), care a respins şi o încercare a lui Denis Alibec (8), România şi-a pierdut suflul rapid. Şi deşi a dominat în în repriza secundă, nu a reuşit să depăşească zidul albanez decât prin Florin Andone, care a lovit bara (76).

sursa: news.ro

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Sport » EURO 2016: Prestaţia României în meciul cu Albania, aspru criticată de presa internaţională