Antena Meniu Search
x

Campionatul European de fotbal, amânat pentru anul viitor din cauza pandemiei de coronavirus

Campionatul European de fotbal care ar fi trebuit să aibă loc în vara acestui an a fost amânat pentru un an, conform reprezentanților UEFA, totul din cauza pandemiei de coronavirus.

Cristi Ioniţă
de Cristi Ioniţă

la 17.03.2020, 16:27

România ar urma să joace în primăvara anului viitor barajul pentru calificarea la turneul final
Campionatul European de fotbal a fost amânat pentru vara anului viitor - Hepta
  • Campionatul European de fotbal a fost amânat pentru anul viitor din cauza pandemiei de coronavirus
  • Turneul final ar urma să se dispute între 11 iunie și 11 iulie 2021

Campionatul European de fotbal care ar fi trebuit să aibă loc în vara acestui an a fost amânat pentru un an, conform reprezentanților UEFA, totul din cauza pandemiei de coronavirus.

Turneul final ar fi trebuit să se dispute în vara acestui an, între 12 iunie și 12 iulie, însă pentru că majoritatea campionatelor de fotbal au fost întrerupte din cauza pandemiei de coronavirus, s-a decis amânarea cu un an a turneului final.

Conform site-ului oficial UEFA s-a luat această decizie după ce reprezentanții UEFA au decis, marți, organizarea unei teleconferințe cu reprezentanțiilor tuturor federațiilor și asociațiilor afiliate.

Măsura era una de așteptat în condițiile în care nu mai era posibil ca toate competițiile organizate sub tutela UEFA, în sezonul 2019-2020, să se încheie în timp util pentru a permite jucătorilor de națională să pregătească și participarea la turneul final.

Astfel, Campionatul European din 2021 ar urma să se dispute în perioada 11 iunie - 11 iulie, însă există posibilitatea de a se reveni asupra acestor date. 

Cele patru meciuri care ar fi trebuit să aibă loc la București ar urma să se dispute pe 13 iunie 2021, 17 iunie 2021, 21 iunie 2021 și 28 iunie 2021.

Din cauza pandemiei de coronavirus s-a decis amânarea pentru luna iunie a acestui an a meciului sau meciurilor de baraj pe care România ar fi trebuit să le dispute la sfârșitul lunii martie a acestui an, respectiv cu Islanda, în deplasare, și, în cazul unei victorii, cu învingătoarea dintre Bulgaria și Ungaria, tot în deplasare. Însă această măsură nu este definitiv și poate fi din nou reglementată, în funcție de evoluția pandemiei de coronavirus.

În acest moment se discută diferite variante pentru celelalte competiții organizate sub egida UEFA în așa fel încât toate câștigătoarele de competiții să fie stabilite până la sfârșitul oficial al sezonului, respectiv 30 iunie 2020.

Meciurile din Liga Națiunilor care ar fi trebuit să se joace în vara anului viitor ar urma să fie reprogramate pentru toamna anului viitor.

A existat și posibilitatea ca turneul final al Campionatului European să fie amânat pentru sfârșitul anului 2020, pentru a permite jucătorilor să se adapteze la condițiile oferite de Campionatul Mondial din 2022, care se va disputa în Qatar, între 21 noiembrie și 18 decembrie 2022, dar s-a stabilit că nu este cazul pentru o asemenea măsură.

Reprezentanții UEFA au precizat că s-a luat decizia de amânare a Campionatului European pentru a nu pune în pericol sănătatea celor implicați, dar și pentru a nu pune presiune suplimentară pe organizatorii care găzduiesc partide de la turneul final.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că se vor înmulţi atacurile urşilor în România?

Observator » Sport » Campionatul European de fotbal, amânat pentru anul viitor din cauza pandemiei de coronavirus