Antena Meniu Search
x

Euro 2020. S-a dat start lucrărilor la stadioanele Steaua şi Giuleşti (Video)

S-a dat start lucrărilor la stadioanele Steaua şi Giuleşti din Bucureşti, în vederea organizării în România a unor meciuri din Turneul final al Campionatului European de Fotbal 2020.

de Redactia Observator

la 26.02.2019, 18:45

S-a dat start lucrărilor la stadioanele Steaua şi Giuleşti din Bucureşti, în vederea organizării în România a unor meciuri din Turneul final al Campionatului European de Fotbal 2020.

Viceprim-ministrul Vasile-Daniel Suciu, ministrul dezvoltării regionale şi administraţiei publice, s-a întâlnit, la sediul MDRAP, cu Gheorghe Popescu, consilier onorific al premierului, pentru a discuta despre stadiul lucrărilor la cele patru stadioane care vor fi realizate de Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice, prin Compania Naţională de Investiţii (CNI), în vederea organizării, în România, a unor meciuri din cadrul Turneului final al Campionatului European de Fotbal 2020.

În cursul zilei de luni a fost emis ordinul de începere a lucrărilor de execuţie la stadionul Steaua Bucureşti, care va avea o capacitate de 31.254 de locuri, valoarea lucrărilor fiind de aproximativ 64,5 milioane de euro (cu TVA, taxe şi cote incluse).

Conform unui comunicat al MDRAP, în urma finalizării etapei de proiectare şi a obţinerii autorizaţiei de construire, proiectul final optimizează soluţia propusă în cadrul studiului de fezabilitate atât din punct de vedere arhitectural, cât şi al spaţiilor suplimentare şi costurilor de operare: suprafaţa construită a crescut cu 12.000 mp (ajungând la 82.000 mp), iar noul proiect permite optimizarea fluxului de spectatori, păstrarea intactă a bazelor de antrenament deja existente în cadrul complexului, precum şi creşterea numărului de locuri de parcare la peste 570 de locuri. O altă îmbunătăţire se referă la crearea de spaţii de antrenament la nivelul parterului (ex: tir sportiv, box, lupte, tenis de masă, bowling etc.) şi a peste 1.400 de mp de spaţii administrative, cu păstrarea costurilor în exploatare.

Pentru stadionul Giuleşti „Valentin Stănescu” s-a emis marţi ordinul de începere a demolării, iar, după reconstrucţie, arena va beneficia de 14.000 de locuri şi o suprafaţă de joc de 105 m lungime şi 68 m lăţime. Valoarea lucrărilor este de aproximativ 29 milioane de euro (cu TVA, taxe şi cote incluse).

S-a dat start lucrărilor de demolare a Stadionului Giuleşti-Valentin Stănescu din Capitală au început, a anunţat, în cursul zilei de marţi, şi clubul de fotbal FC Rapid pe reţelele de socializare.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Stadionul Naţional de Rugby „Arcul de Triumf” urmează a fi reabilitat, modernizat şi transformat într-un Centru sportiv de excelenţă, cu o capacitate de 8.207 locuri, valoarea lucrărilor fiind de aproximativ 24 milioane euro cu TVA, taxe şi cote incluse.

Pentru Stadionul Dinamo, s-a dorit iniţial reabilitarea stadionului existent, însă, din motive juridice privind amplasamentul, acesta nu poate fi preluat în cadrul programelor derulate de CNI. Clubul sportiv Dinamo a depus la CNI documentaţia vizând un alt amplasament destinat construcţiei unui stadion nou.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Sport » Euro 2020. S-a dat start lucrărilor la stadioanele Steaua şi Giuleşti (Video)