Antena Meniu Search
x

EURO-2016: Meciul cu Elveția, decisiv pentru România. Iordănescu: Trebuie să fim realişti, sunt sigur că va fi un meci greu

Reprezentativa de fotbal a României va juca miercuri, de la ora 19.00, cu selecţionata Elveţia, pe Stadionul Parc des Princes, în al doilea meci din grupa A a Campionatului European din Franţa. Meciul este unul decisiv pentru tricolori în perspectiva calificării în optimile de finală ale Euro-2016.

Reprezentativa de fotbal a României va juca miercuri, de la ora 19.00, cu selecţionata Elveţia, pe Stadionul Parc des Princes, în al doilea meci din grupa A a Campionatului European din Franţa. Meciul este unul decisiv pentru tricolori în perspectiva calificării în optimile de finală ale Euro-2016.

România vine după un eșec dramatic și nemeritat în fața Franței (1-2), în meciul de deschidere, în timp ce Elveția a învins Albania cu 1-0 și are trei puncte în clasament.

Tricolorii nu au voie să piardă meciul de astăzi, pentru că altfel ar rămâne cu șanse pur teoretice de calificare, în timp ce o remiză i-ar menține în cursa pentru optimi, verdictul urmând să fie dat de meciul dintre România și Albania (19 iunie).

Ce spune Iordănescu despre meci

Selecţionerul Anghel Iordănescu a declarat că speră ca elevii săi să repete în meciul cu Elveţia evoluţia din partida cu Franţa.

"După meciul cu Franţa, principala problemă a echipei noastre a fost refacerea fizică şi mentală, sperând şi dorind să vedem mâine că am reuşit din acest punct de vedere. Atmosfera este bună la echipa noastră, o atmosferă de lucru, ne dorim să fim concentraţi, pentru că ştim că ne aşteaptă o echipă valoaroasă şi va fi un meci extrem de dificil. Trebuie să fim realişti, sunt sigur că va fi un meci greu. Echipa Elveţiei este foarte valoroasă, din lotul de 23 de jucători, are 18 jucători care joacă în campionate tari, puternice, Bundesliga, campionatul Franţei, Italiei, Angliei. Este o echipă cu mare experienţă. Din 2004, a participat aproape la toate competiţiile majore şi sunt convins că va fi un meci dificil", a spus Iordănescu în conferinţa de presă de dinainte de partida cu Elveţia.

Referitor la partida pierdută cu Franţa, selecţionerul a precizat că a vizionat de trei ori meciul din deschiderea Euro-2016, dar că nu vrea să spună care sunt concluziile sale. "Am revăzut partida cu Franţa de trei ori. O dată noaptea târziu, o dată dimineaţa şi o dată în jurul prânzului. Un antrenor întotdeauna găseşte ceva ca să-şi reproşeze. Ce am găsit eu, rămâne pentru mine", a declarat el.

Jucătorii României vs jucătorii Elveţiei

României a învins Elveția în ultimul lor meci direct, pe 30 mai 2012, în deplasare, cu scorul de 1-0. Unicul gol al partidei amicale de la Lucerna a fost înscris de Gicu Grozav.

De la acel meci în loturile actuale ale celor două echipe se mai regăsesc Sommer, Lichtsteiner, Djourou, Granit Xhaka, Mehmedi și Derdiyok, respectiv Valerică Găman, Chiricheș, Raț, Torje, Chipciu.

România are 9 jucători care evoluează în campionatul intern, iar restul de 14 în străinătate. Răzvan Raț este jucătorul cu cele mai multe selecții, 112. Gabriel Torje, cu 12 goluri, este golgheterul echipei actuale, urmat de Bogdan Stancu, 10 goluri. În total, jucătorii din lot au doar 42 de goluri marcate.

Lucian Sânmărtean este cel mai vârstnic jucător din lotul României, la cei 36 de ani ai săi, în timp ce Steliano Filip este cel mai tânăr (22 ani). Lung jr are cele mai puține selecții dintre cei 23 de fotbaliști, 3 la număr.

Fostul internațional Viorel Moldovan, actual antrenor secund al naționalei României, a jucat în Elveția pentru Neuchâtel Xamax și Grasshoppers, fiind în două rânduri golgheter al campionatului, în 1996 și 1997.

Gabriel Torje a fost coleg cu elvețianul Gelson Fernandes la Udinese, în 2012, în timp ce portarul Costel Pantilimon evoluează alături de elvețianul Valon Behrami la Watford.

Doar cinci jucători elvețieni joacă în campionatul intern, restul evoluând la echipe din străinătate.

Căpitanul Stephan Lichtsteiner este cel mai vârstnic jucător din actualul lot, dar și fotbalistul cu cele mai multe selecții, 82 la număr. Breel Embolo este cel mai tânăr component al lotului, la cei 19 ani ai săi.

Vedeta Xherdan Shaqiri este golgheterul echipei, cu 17 goluri, în timp ce Nico Elvedi are cele mai puține selecții (una).

Echipele probabile

România: Ciprian Tătărușanu — Cristian Săpunaru, Vlad Chiricheș (căpitan), Dragoș Grigore, Răzvan Raț — Ovidiu Hoban, Mihai Pintilii — Gabriel Torje, Bogdan Stancu (Nicolae Stanciu), Alexandru Chipciu (Bogdan Stancu) — Claudiu Keșeru (Denis Alibec). Selecționer: Anghel Iordănescu.

Elveția: Yann Sommer — Stephan Lichtsteiner (căpitan), Fabian Schaer, Johan Djourou, Ricardo Rodriguez — Valon Behrami, Granit Xhaka — Xherdan Shaqiri, Blerim Dzemaili, Admir Mehmedi — Haris Seferovic. Selecționer: Vladimir Petkovic.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Sport » EURO-2016: Meciul cu Elveția, decisiv pentru România. Iordănescu: Trebuie să fim realişti, sunt sigur că va fi un meci greu