Antena Meniu Search
x

Eurovision 2018. Reprezentanţii României, The Humans, au impresionat la prima repetiţie pe scena din Lisabona

Trupa The Humans a impresionat audienţa de pe Altice Arena încă din prima zi de repetiţii la Eurovision, aducând în premieră pe scenă 31 de personaje.

Eurovision 2018. Reprezentanţii României, The Humans
Eurovision 2018. Reprezentanţii României, The Humans, au impresionat la prima repetiţie pe scena din Lisabona

Trupa The Humans a impresionat audienţa de pe Altice Arena încă din prima zi de repetiţii la Eurovision, aducând în premieră pe scenă 31 de personaje.

Spectacolul, pregătit în studiourile TVR, a impresionant audienţa din arenă - ţinutele artiştilor, scenografia, decorurile, jocul de lumini şi vocea Cristinei Caramarcu, solista grupului, fiind apreciate de organizatori şi de jurnalişti. 

"Mi s-a îndeplinit o dorinţă uriaşă: am arătat şi am cântat aşa cum ne-am dorit, aşa cum ne-am imaginat primul nostru moment pe scena Eurovision. Repetiţia a ieşit aproape perfect şi suntem foarte optimişti înainte de semifinală”, a declarat, în culise, Cristina.

După repetiţie, regizorul Petre Năstase şi Gabriel Scîrlet, regizorul muzical, alături de artişti şi Iuliana Marciuc, şefa delegaţiei României, au discutat in Viewing Room cu echipa tehnică a gazdelor detaliile show-ului. Vineri va avea loc a doua sesiune de repetiţii.

"Suntem încântaţi să realizăm o premieră la Eurovision, aducând pe scena concursului nu mai puţin de 31 de personaje. Chiar dacă regulamentul nu permite mai mult de şase artişti pe scenă, noi vom realiza o premieră şi vom fi, într-un fel, mai mulţi. Spectacolul nostru include şi 25 de manechine purtând măşti care sugerează depersonalizarea şi riscul pierderii identităţii într-o lume tot mai grăbită şi mai indiferentă, la care suntem martori în viaţa de zi cu zi. Conceptul accentuează mesajul piesei, care este unul de speranţă şi de încurajare. Vrem să accentuăm cât de important este să te opreşti, să priveşti în jurul tău şi să te bucuri de viaţă”, au declarat artiştii la conferinţa de presă.

Jurnaliştii au lăudat vocea Cristinei, pe care au apreciat-o ca fiind cea mai bună de la ediţia din acest an şi au cântat, alături de ea, acordurile piesei "Goodbye".

Telespectatorii TVR pot vedea cum a decurs prima repetiţie a trupei The Humans pe scena de la Altice Arena, dar şi imagini de la sosirea delegaţiei României în Portugalia, întâlnirea cu presa, momentele din culise la Drumul spre Lisabona. Emisiunea urmăreşte pas cu pas reprezentanţii României în capitala Eurovision 2018 şi este difuzată în perioada 2-12 mai, atât la TVR 1, TVR HD şi TVR Internaţional, de luni până duminică, de la ora 20.50 (în zilele de concurs, de la 21.30), cât şi online, pe TVR+ şi pe canalul oficial de YouTube al TVR.

Totodată, Ştirile TVR vor difuza, în exclusivitate, reportaje şi transmisiuni live de la Altice Arena din Lisabona.

Anul acesta, Nicu Patoi, Anca Lupeş, Alexandra Cepraga, Gabriel Cotabiţă şi Mihai Alexandru sunt experţii care vor acorda voturile juriului României în concurs. Alături de juriile celorlalte ţări participante în a doua semifinală, cei cinci membri vor vota pe parcursul ultimei repetiţii, chiar în ziua show-ului televizat. În Marea Finală, vor vota toate ţările înscrise în concurs - 43 de jurii formate din 215 de membri de specialitate.

Pentru a ajunge în etapa finală, trupa The Humans are nevoie de voturile românilor din străinătate, care vor conta în proporţie de 50%. Restul de 50% este decizia juriului.

Trupa The Humans va cânta în a doua semifinală a concursului Eurovision, pe 10 mai. Marea Finală va avea loc două zile mai târziu, pe 12 mai.

Televiziunea Română va transmite în direct şi în exclusivitate spectacolele Eurovision 2018 de la Lisabona, pe TVR 1, TVR HD şi TVR+, începând cu prima semifinală din data de 8 mai, de la ora 22.00.

Cea de-a doua semifinală, în care vor concura şi reprezentanţii României, The Humans, cu melodia "Goodbye", va avea loc joi, 10 mai, iar spectacolul va fi transmis în direct pe TVR 1, TVR HD şi TVR+, de la ora 22.00.

Finala Eurovision 2017 va avea loc sâmbătă, 12 mai, iar telespectatorii români o vor putea urmări în direct pe TVR 1, TVR HD, TVR Internaţional şi TVR+, începând cu ora 22.00.

Sub sloganul "All aboard", Eurovision Song Contest 2018 aduce, pe scena din Lisabona, reprezentanţii celor 43 de ţări înscrise în competiţie: Albania, Armenia, Australia, Austria, Azerbaidjan, Belarus, Belgia, Bulgaria, Croaţia, Cipru,  Cehia, Danemarca, Estonia, Finlanda, Franţa, Germania, Georgia, Grecia, Ungaria, Islanda, Irlanda, Israel, Italia, Letonia, Lituania, Malta, Moldova, Muntenegru, Olanda, Norvegia, Polonia, Portugalia, România, Rusia, San Marino, Serbia, Slovenia, Spania, Suedia, Elveţia, Ucraina, Marea Britanie.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi s-a întâmplat să fiţi hărţuiţi într-un teambuilding?

Observator » Evenimente » Eurovision 2018. Reprezentanţii României, The Humans, au impresionat la prima repetiţie pe scena din Lisabona