Antena Meniu Search
x

Examen Titularizare 2020: Proba practică a fost anulată

Examenul de Titularizare din 2020, pentru ocuparea posturilor vacante din învățământ, va fi organizat de inspectoratele școlare și va consta într-o probă scrisă, potrivit unei Ordonanțe de Urgență ce a fost aprobată de Guvern joi seara. Proba practică a fost anulată.

Daniel Murărescu
de Daniel Murărescu

la 15.05.2020, 08:20

Titularizare 2020
Titularizare 2020. Doar probă scrisă, în cadrul concursului organizat de inspectorate la nivelul școlii - Mediafax Foto / Justin Stavaru via Hepta
  • Proba practică de la Titularizare a fost anulată
  • Decizia, implementată printr-o Ordonanță de Urgență

Potrivit edupedu.ro, articolul 42 din ordonanța adoptată are următorul text:

"Alinealul (1) Începând cu data intrării în vigoare a prezentei Ordonanțe de urgență și până la eliminarea restricțiilor privind adunările publice de către autoritățile de resort, prin derogare de la prevederile art. 254 alin. (8) lit. a) din Legea nr. 1/2011, cu modificările şi completările ulterioare, concursul prevăzut de art. 254 alin. (3) din Legea nr. 1/2011, cu modificările şi completările ulterioare, constă într-o probă scrisă în cadrul concursului prevăzut la art. 89 din Legea nr. 1/ 2011, cu modificările și completările ulterioare, pentru angajarea personalului didactic de predare cu contract individual de muncă, pe baza programelor specifice aprobate de Ministerul Educației și Cercetării".

Totodată, articolul 89 din Legea 1/2011 prevede:

"În învățământul preuniversitar de stat, posturile didactice/catedrele vacante și rezervate se ocupă prin concurs național organizat de inspectoratul școlar, conform unei metodologii-cadru elaborate de Ministerul Educației și Cercetării, cu consultarea partenerilor de dialog social, aprobate prin ordin al ministrului Educației și Cercetării și publicate în Monitorul Oficial al României, Partea I, până la data de 15 noiembrie a fiecărui an".

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că se vor înmulţi atacurile urşilor în România?

Observator » Educatie » Examen Titularizare 2020: Proba practică a fost anulată