Antena Meniu Search
x

Expert Cambridge: copiii sub 15 ani au șanse mai mari să fie loviți de fulger decât să moară de coronavirus

Copiii au o șansă de 1 la 3.5 milioane de a muri în urma complicațiilor cauzate de SARS-CoV-2. Este concluzia unui specialist de la Universitatea din Cambridge, care a stabilit gradul de risc pentru intervalele de vârstă, în cazul pacienților confirmați pozitiv din Anglia și Scoția.

Daniel Murărescu
de Daniel Murărescu

la 10.06.2020, 16:09

Expert Cambridge: copiii sub 15 ani au șanse mai mari să fie loviți de fulger decât să moară de coronavirus
În categoria de vârstă 5-14 ani, riscul de a muri după infecția cu SARS-CoV-2 este de 1 la 3.5 milioane, arată studiul britanicilor - Profimedia Images
  • Copiii infectați cu SARS-CoV-2, risc mic de deces
  • Studiul, realizat de o instituție din Marea Britanie

Un studiu realizat de către un expert al Universității Cambridge pentru Oficiul Național de Statistică din Marea Britanie arată că probabilitatea ca un copil cu vârsta între 4 și 15 ani să moară după infectarea cu SARS-CoV-2 este de 1 la 3.5 milioane.

Potrivit Daily Mail, există o șansă mai mare de a fi lovit de fulger.

În ceea ce privește copiii sub vârsta de 5 ani, probabilitatea de deceda după infectare este de 1 la 1.17 milioane.

Riscul crește considerabil pentru categoria de vârstă 75 - 90 de ani - unul din 186 de pacienți moare. În cazul celor trecuți de 90 de ani, probabiltatea de a deceda este de 1 la 55.

Conform sursei citate, doar 15 persoane de până în 19 ani au murit în Anglia și Scoția de la izbucnirea pandemiei. În comparație, între 30 și 60 de oameni mor anual din cauza fulgerelor, deși nu este clar câți dintre aceștia sunt minori.

Cel mai tânăr pacient din România confirmat cu SARS-CoV-2 și care a decedat avea 20 de ani și mai multe afecțiuni preexistente: obezitate de gradul II, hipertensiune arterială şi probleme psihice.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă afectează schimbările bruşte de temperatură?

Observator » Sanatate » Expert Cambridge: copiii sub 15 ani au șanse mai mari să fie loviți de fulger decât să moară de coronavirus