Antena Meniu Search
x

Explicație pentru aerul irespirabil din București: ard bazinele de acumulare la fosta fermă de porci de la Periș (video)

Explicația pentru aerul irespirabil din București a fost oferită miercuri de dimineață de Ministerul Mediului: ard bazinele de acumulare la fosta fermă de porci de la Periș.

Cosmin Stăniloiu
de Cosmin Stăniloiu

la 08.04.2020, 10:02

Poluare în Bucureşti
Explicație pentru aerul irespirabil din București: ard bazinele de acumulare la fosta fermă de porci de la Periș (video) - Facebook/ Robert Neagu
  • Imagini de la locul incendiului care a înecat Bucureștiul în fum.
  • Poziția oficială a Ministerului Mediului.

Explicația pentru aerul irespirabil din București a fost oferită miercuri de dimineață de Ministerul Mediului: ard bazinele de acumulare la fosta fermă de porci de la Periș.

Aerul e irespirabil în nordul Capitalei, în Otopeni și în Corbeanca. Locuitorii din zona de nord a Capitalei reclamă miercuri dimineaţă că aerul este irespirabil. Probleme cu calitatea aerului sunt şi în sectorul 6. În ambele zone se simte, potrivit relatărilor, un puternic miros de cauciuc sau de plastic ars.

Ministerul Mediului a explicat care e sursa fumului: "Ca urmare a incendierii unei suprafețe semnificative de vegetație în zona Periș, ard mocnit batalurile, bazinele de acumulare ale fostei ferme de porci, arderea acestor resturi generând mirosul specific şi fumul înecăcios, resimţit de către locuitorii din vecinătate.

Echipele Gărzii de Mediu și APM sunt pe teren, în nordul Capitalei, pentru a gestiona situația și a evalua impactul incendiilor de vegetație din zona Periș-Corbeanca-Buftea-Otopeni.

Pe acelaşi subiect

Totodată a fost solicitată intervenția ISU pentru a elimina toate focarele active și mocnite și a preveni extinderea lor.

Revenim cu detalii"

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Ulterior, pe pagina de Facebook a Ministerului Mediului a apărut și o filmare de la locul incendiului.

 ”Ca urmare a unui incendiu pe o suprafaţă semnificativă de 30.000 mp, de vegetaţie în zona Periş, ard mocnit batalurile, bazinele de acumulare ale fostei ferme de porci, arderea acestor resturi generând mirosul specific şi fumul înecăcios, resimţit de către locuitorii din vecinătate. Echipele Gărzii de Mediu şi APM sunt pe teren, în nordul Capitalei, pentru a gestiona situaţia şi a evalua impactul incendiilor de vegetaţie din zona Periş-Corbeanca-Buftea-Otopeni”, anunţă pe contul său de Facebook ministrul Mediului Costel Alexe.

Totodată, a fost solicitată intervenţia ISU pentru a elimina toate focarele active şi mocnite şi a preveni extinderea lor.

”Pe fondul creşterii incendiilor de vegetaţie din ultima perioadă, fac apel către populaţie să conştientizeze că aceste acţiuni, dincolo de disconfortul olfactiv, pot pune în pericol vieţi omeneşti, bunuri materiale şi mediul înconjurător, situaţii care pot genera adevărate tragedii”, a scris ministrul, care a declarat la Europa FM că fumul nu e, oricum, toxic.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri sociale » Explicație pentru aerul irespirabil din București: ard bazinele de acumulare la fosta fermă de porci de la Periș (video)