Antena Meniu Search
x

Falsificatorii de permise își căutau „clienții” prin anunțuri postate pe Internet ”la Roti-Jante-Anvelope”

Falsificatorii de permise de conducere își căutau clienții prin anunțuri postate pe Internet. Peste 50 de români și-au obținut în felul acesta permisul de conducere, pentru care au plătit până la 3.000 de euro.

Falsificatorii de permise își căutau clienții prin anunțuri postate pe Internet
Falsificatorii de permise își căutau clienții prin anunțuri postate pe Internet - Facebook
  • Cel puțin 50 de "șoferi" au fost descoperiți de anchetatori ca având acte obținute în acest fel.
  • Opt persoane au fost reținute în dosar și alte 26 au fost plasate sub control judiciar.

Anunțul din imagine a fost semnalat redacției la rubrica „Fii Observator!” și, potrivit celui care l-a trimis, apare pe site-urile de profil la ora 22.00, ascuns la diverse categorii, apoi dispare după câteva ore.  

Autoritățile au descoperit că oamenii puneau la dispoziția membrilor grupării datele personale, o fotografie și un specimen de semnătură, care erau transmise în străinătate pentru întocmirea permiselor. 

Ulterior, documentele întocmite fraudulos erau expediate în România, iar cetățenii români care intrau în posesia acestora se prezentau la serviciile de profil pentru preschimbarea permiselor de conducere străine cu permise de românești.

Procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Serviciul Teritorial Ploiești împreună cu ofițeri de poliție judiciară din cadrul BCCO Ploiești au efectuat în fata de 8 iulie un număr de 61 de percheziții domiciliare, pe raza municipiului București și a județelor Prahova, Dâmbovița, Ilfov, Teleorman, Giurgiu, Botoșani, Dolj și Constanța, în acest dosar.

Opt persoane au fost reținute și alte 26 au fost plasate sub control judiciar.

Procurorii spun că suma totală achitată de un beneficiar al unui astfel de permis se ridica la aproximativ 3.000 de euro, aceasta reprezentând diferite comisioane percepute de cetăţenii români şi străini implicaţi.

Până în prezent, au fost identificaţi peste 50 cetăţeni români care fie au obţinut permise româneşti, fie au depus documentele la autorităţile competente pentru preschimbarea permiselor prin acest mod ilicit, o parte dintre aceştia fiind deja semnalaţi cu diferite încălcări ale normelor la regimul circulaţiei rutiere.

Citește și:

Dacă aţi surprins imagini care pot deveni o ştire, ni le puteţi trimite prin formularul Fii Observator, pe WhatsApp la numărul 0722.699.800, pe pagina de Facebook Observator sau pe mail, la adresa [email protected].

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Fii Observator » Falsificatorii de permise își căutau „clienții” prin anunțuri postate pe Internet ”la Roti-Jante-Anvelope”