Antena Meniu Search
x

Celebrul interlop Fane Căpăţână face dezvăluiri incredibile din închisoare: "Se întâmplă abuzuri de neimaginat, ca în lagărele de exterminare!"

La începutul anilor 2000, Ștefan Dinu, zis şi Fane Căpățână, era unul dintre cei care făceau legea în lumea interlopă. Acum, încarcerat la Penitenciarul Giurgiu, face dezvăluiri incredibile despre abuzurile la care ar fi supuși deținuții. 

Celebrul interlop Fane Căpăţână face dezvăluiri incredibile din închisoare
Celebrul interlop Fane Căpăţână face dezvăluiri incredibile din închisoare

La începutul anilor 2000, Ștefan Dinu, zis şi Fane Căpățână, era unul dintre cei care făceau legea în lumea interlopă. Acum, încarcerat la Penitenciarul Giurgiu, face dezvăluiri incredibile despre abuzurile la care ar fi supuși deținuții. 

Fane Căpăţână execută o pedeapsă de 10 ani și o lună pentru înșelăciune și uzurpare de calități oficiale.

Într-o scrisoare adresată ministrului Justiţiei, dar care a intrat şi în posesia cancan.ro, fostul interlop încarcerat în „Iadul de la Giurgiu” vorbește despre bătăi administrate deținuților și compară regimul la care este supus cu cel din lagărele de exterminare ale lui Hitler.

“Din anul 2014, când am fost arestat, și până în prezent am peste 30 de transferuri nejustificate în diferite penitenciare din România. De aproximativ doi ani sunt plimbat între Penitenciarele București Rahova și Giurgiu, însă, din cauza relelor tratamente și măsurilor represive ce mi se aplică în Penitenciarul Giurgiu, am formulat cereri de protecție împotriva Penitenciarului Giurgiu, a șefului Serviciului Prevenire, dl. Orzan și a doamnei judecător Coman Claudia la ANP, prin poștă și familie și la Peniteciarul Giurgiu, printr-o cerere de refuz de hrană protestativ și o cerere adresată actualului director al Penitenciarului.

Față de toate măsurile represive ce mi-au fost aplicate până în prezent am câștigat definitiv la TMB 10.000 de lei în dosarul nr. 10834/302/2015 prin decizia nr. 4366/20.12.2017”, arată interlopul în document, potrivit cancan.ro.

Fane Căpăţână acuză faptul că i s-au fabricat rapoarte e pedepsire.

“Aici, la Penitenciarul Giurgiu, legea nu operează în niciun fel, drepturi nu există, ci numai obligații și așa am fost pedepsit de două ori disciplinar de către același ofițer, David Claudiu, din motive bizare, după ce fusesem amenințat de șeful Serviciului de Prevenire, domnul Orzan. Arăt că la Penitenciarul Giurgiu se întâmplă abuzuri de neimaginat, ba mai mult, a fost arestat comisarul șef Antonescu – pentru corupție – și mai mulți deținuți sunt bătuți, pe care IML nu-i examinează, chipurile fiindcă nu au bani în cont”, scrie fostul interlop.

Ştefan Dinu spune că i se doreşte moartea şi a cerut transferul în oricare alt penitenciar din România.

“(...) cred cu tărie că se urmărește moartea mea și destrămarea familiei mele, motiv pentru care solicit transferul în oricare alt penitenciar din România, nu la Penitenciarul Giurgiu, unde mi se ascund cereri, declarații, documente care m-ar ajuta (NU SE ÎNREGISTREAZĂ OFICIAL)”, este strigătul de disperare al deținutului către ministrul Justiției.

”De asemenea, arăt că sunt infectat cu virusul Hepatic B, cu o viremie de 1.300 (2016). Nu mi s-a făcut reevaluare, deși am cerut și raportat.

Starea mea de sănătate s-a degradat, am slăbit de la 127 de kilograme la 108-109 kilograme și doresc ca, conform art. 54 punct 12 al Legii 254/2013, să dispuneți internarea mea într-un spital din subordinea Ministerului Sănătății. Acest penitenciar este, în opinia mea, identic cu lagărele de exterminare ale lui Hitler”, a mai scris Fane Căpăţână.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Evenimente » Celebrul interlop Fane Căpăţână face dezvăluiri incredibile din închisoare: "Se întâmplă abuzuri de neimaginat, ca în lagărele de exterminare!"