Antena Meniu Search
x

Două femei și două minore exploatate de o grupare din Drobeta Turnu-Severin, eliberate după o acțiune a forțelor de ordine

Două femei și două minore care erau exploatate de o grupare din Drobeta Turnu-Severin au fost eliberate după o acțiune a forțelor de ordine.

Cristi Ioniţă
de Cristi Ioniţă

la 05.08.2020, 17:13

Victimele erau duse la cerșit în Italia
Forțele de ordine au intervenit pentru a elibera cele patru victime - DIICOT
  • Gruparea din Drobeta Turnu Severin era condusă de o femeie.
  • Victimele erau duse la cerșit în Italia.

Ancheta efectuată de procurorii DIICOT Mehedinți a scos la iveală faptul că cele patru au fost exploatate în perioada 2017-2020.

Vorbim despre două minore, de 10 și, respectiv, 14 ani și de două femei, una de 37 și una de 47 de ani.

Cele patru erau puse să muncească în folosul liderei grupării, dar erau și duse în mod constant în Italia pentru a practica cerșetoria.

În urma unei acțiuni puse la cale în cursul zilei de marți, oamenii legii au reușit să obțină eliberarea celor patru victime care au fost preluate de DGASPC Mehedinți.

Șefa grupării care exploata cele două femei și cele două minore a fost reținută pentru 24 de ore. Este acuzată camătă, trafic de minori și trafic de persoane, ancheta scoțând la iveală inclusiv faptul că femeia și soțul ei împrumutau diferite persoane cu diferite sume de bani, iar dobânda ajungea chiar și până la 50% din suma împrumutată.

În cursul zilei de miercuri, magistrații de la Tribunalul Mehedinți ar urma să decidă dacă se impune arestarea preventivă, pentru 30 de zile, a șefei grupării care se ocupa cu exploatarea unor persoane.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că se vor înmulţi atacurile urşilor în România?

Observator » Evenimente » Două femei și două minore exploatate de o grupare din Drobeta Turnu-Severin, eliberate după o acțiune a forțelor de ordine