Antena Meniu Search
x

Femeie de 54 de ani din Sălaj condamnată să meargă 60 de zile la biserică, după ce n-a declarat banii cîștigați la videochat

O femeie de 54 de ani din Sălaj a fost condamnată să meargă 60 de zile la biserică, după ce n-a declarat banii cîștigați la videochat.

Cosmin Stăniloiu
de Cosmin Stăniloiu

la 04.09.2020, 08:37

Videochat
Imagine cu caracter ilustrativ - Twitter
  • Femeia a semnat un acord de recunoaștere a vinovăției.
  • Fiscul i-a urmărit conturile bancare și așa a descoperit evaziunea.

O instanță din Sălaj a decis că pedeapsa pentru evaziune fiscală trebuie să conțină și o parte educativă, pentru o femeie de 54 de ani din Cehu Silvaniei care nu și-a declarat la Fisc veniturile obținute din videochat. Astfel, femeia a primit un an și șase luni de închisoare cu suspendare și obligația de a presta 60 de zile de muncă în folosul comunității, la o biserică.

Între 2013 și 2018, femeia a realizat venituri din activități de videochat de peste 58.000 lei (aproximativ 13.000 de euro), pe care nu le-a declarat organelor fiscale pentru a plăti impozit și contribuții la sănătate, scrie clujust.ro.

"Contul mi l-am făcut eu, am completat niște formulare online, am comunicat codul IBAN și m-am logat eu direct la un site de profil.", a declarat femeia.

Ea pagubit statul roman cu suma de 10.848 lei, din care 8.285 lei reprezintă impozit pe venit, iar suma de 2.563 lei reprezintă contribuția de asigurari sociale de sănătate (CASS). Femeia a încheiat un acord de recunoaștere a vinovăției și a acceptat încadrarea juridică.

Practic, Fiscul i-a urmărit conturile bancare și astfel a descoperit evaziunea.

E a solicitat instanței să presteze muncă în folosul comunității la Parohia Ortodoxă Cehu Silvaniei, sau la Biserica Reformată Cehu Silvaniei.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri sociale » Femeie de 54 de ani din Sălaj condamnată să meargă 60 de zile la biserică, după ce n-a declarat banii cîștigați la videochat