Antena Meniu Search
x

O femeie a murit, așteptând tratamentul, după un atac cibernetic asupra unui spital din Düsseldorf

Un atac ransomware asupra unui spital german a întârziat tratamentul pentru o femeie și, în cele din urmă, a dus la moartea acesteia. Ar putea fi primul deces cauzat de un atac cibernetic.

Cristian Ionescu
de Cristian Ionescu

la 18.09.2020, 17:53

Ar putea fi primul caz de deces în urma unui atac cibernetic
Femeia a murit, după ce s-a blocat sistemu și a trebuit să fie transportată la alt spital - Profimedia
  • Femeia a murit, după ce s-a blocat sistemul spitalului
  • Ea a fost transportata la alt spital, dar a murit
  • Cele mai importante știri ale zilei sunt diseară la Observator 19

Autoritățile germane au lansat o anchetă, după ce un atac ransomware a paralizat un spital din Düsseldorf, iar o femeie programată pentru tratament urgent la clinica universității din Düsseldorf a trebuit să fie redirecționată către un spital din Wuppertal, la aproximativ 60 de kilometri distanță, scrie dw.com.

La scurt timp, în lipsa tratamentului imediat, femeia a murit.

Atacul cibernetic a forțat serviciile de urgență să redirecționeze aproape ambulanțele îndreptate spre spitalul din Düsseldorf către alte facilități medicale.

Autoritățile au sugerat că femeia a murit ca urmare a întârzierii tratamentului și ar putea fi primul deces cauzat de un atac cibernetic, însă atacul asupra spitalului a fost probabil neintenționat.

Aproximativ 30 de servere au fost vizate în atac, care a exploatat "un software comercial suplimentar utilizat pe scară largă".

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Evenimente » O femeie a murit, așteptând tratamentul, după un atac cibernetic asupra unui spital din Düsseldorf