Antena Meniu Search
x

O femeie s-a trezit din comă după aproape 30 de ani, cu ajutorul fiului ei: "Nu mi-am pierdut niciodată speranţa"

O femeie din Emirate s-a trezit din comă, în urma unui accident petrecut în urmă cu aproape 30 de ani. Doctorii îşi pierduseră orice speranţă privind recuperarea ei. 

de Redactia Observator

la 22.04.2019, 16:11

Fiul ei i-a fost alături în fiecare zi şi nu şi-a pierdut speranţa
Femeia a avut parte de un accident rutier în urmă cu aproape 30 de ani - The National

O femeie din Emirate s-a trezit din comă, în urma unui accident petrecut în urmă cu aproape 30 de ani. Doctorii îşi pierduseră orice speranţă privind recuperarea ei. 

Un accident de maşină petrecut în anul 1991 a lăsat-o pe Munira Abdulla într-o stare vegetativă, suferind o leziune cerebrală. Fiul ei nu şi-a pierdut însă niciodată încrederea că se va trezi.

Ea şi-a petrecut ultimii 27 de ani prin mai multe spitale, unde medicii, în urma verificărilor constante, credeau că va rămâne într-o stare vegetativă pentru tot restul vieţii.

"Nu am renunțat niciodată la ea pentru că am avut întotdeauna sentimentul că într-o zi se va trezi", a spus fiul său, Omar Webair, în vârstă de 32 de ani.

Femeie trezită din comă după 30 de ani

Tânărul îşi aminteşte totul ca şi când s-ar fi întâmplat ieri: “Aveam patru ani atunci când s-a întâmplat accidentul. Trăiam în Al Ain. În acea zi nu erau autobuze disponibile la şcoală ca să mă aducă acasă”.

La ora 16, mama sa, împreună cu cumnatul ei au venit la şcoală pentru a-l lua pe micul Omar. În drum spre casă însă, un autobuz şcolar i-a spulberat. 

"Mama mea stătea cu mine pe bancheta din spate. Când a văzut accidentul care vine, ea m-a îmbrățișat pentru a mă proteja de lovitură", a mai povestit domnul Webair.

În urma coliziunii el a scăpat doar cu o lovitură la cap, iar unchiul său cu o rană la picior. Mama sa însă a suferit un traumatism cerebral traumatic. 

“Nu existau telefoane mobile şi puteam să sunăm o ambulanţă pentru ajutor. A stat aşa ore întregi” a mai spus tânărul.

Doamna Abdulla a fost dusă  în cele din urmă la spital, unde I s-a recomandat să fie transprotată de urgenţă la Londra pentru îngrijiri. Acolo a fost declarată a fi în stare vegetativă, lipsită de orice reacţie, dar capabilă să simtă durerea. 

Ulterior a fost adusă înapoi în oraşul natal, Al Ain, unde timp de câţiva ani a fost hrănită printr-un tub pentru a rămâne în viaţă. Avea parte de fizioterapie, astfel medicii asigurându-se că muşchii ei nu aveau să se atrofieze din cauza lipsei de mişcare. 

Fiul nu şi-a pierdut niciodată încrederea 

Omar mergea zilnic patru kilometri pentru a-şi vedea mama la spital. Stătea alături de ea ore întregi şi, spune el, chiar dacă nu putea vorbi, putea să simtă pe chipul ei durerea sau fericirea.

Nu a renunţat niciodată la mama sa şi nu a acceptat că poate nu îşi va mai reveni. I-a fost alături în fiecare zi, sperând că la un momentdat totul va reveni la normal. 

“N-am regretat niciodată. Cred că, din cauza sprijinului meu faţă de ea, Dumnezeu m-a salvat de la probleme mai mari” a declarat Omar. 

Dna Abdulla a petrecut ani de zile în spitale din Emiratele Arabe Unite, trecând de la un loc la altul, ca urmare a cerințelor de asigurare. În aprilie 2017, familia a primit un ajutor pentru un program multidisciplinar în Germania, din partea prinţului din Abu Dhabi, Zayed.

În iunie 2018, în timpul ultimei săptămâni de tratament s-a întâmplat un lucru neaşteptat. 

“A avut loc un incident în camera spitalului, iar mama simţit pericolul. În acel moment corpul ei i-a provocat un şoc” a spus Omar. 

Aparent, tânărul se certa cu cineva în camera ei de spital, iar femeia, stimulată de vocile ridicate, a început să scoată sunete. Trei zile mai târziu miracolul s-a produs. Abdulla s-a trezit. 

“Motivul pentru care am împărtăşit povestea ei, pvoestea noastră este pentru a le spune oamenilor să nu îşi piardă speranţa în cei dragi. Nu îi consideraţi morţi atunci când sunt într-o astfel de stare. În toţi aceşti ani, doctorii mi-au spus că este un caz lipsit de speranţă şi că nu era nicio şansă ca ea să se trezească. De fiecare dată când îmi peirdeam speranţa mergeam la ea şi îi vorbeam. Astfel îmi îmbunătăţeam starea” a declarat Omar. 

Conform The National, Abdulla a fost adusă acasă alături de familie, de cei dragi, acolo unde îşi continuă recuperarea. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi s-a întâmplat să fiţi hărţuiţi într-un teambuilding?

Observator » Stiri externe » O femeie s-a trezit din comă după aproape 30 de ani, cu ajutorul fiului ei: "Nu mi-am pierdut niciodată speranţa"