Antena Meniu Search
x

Fenomenul de la RIO 2016: Cel mai titrat sportiv din istoria Jocurilor Olimpice, Michael Phelps, poate depăşi un record vechi de 2.000 de ani

Legendarul Michael Phelps va avea şansa, joi, de a depăşi un record olimpic care rezistă de mai bine de două mii de ani.

Legendarul Michael Phelps va avea şansa, joi, de a depăşi un record olimpic care rezistă de mai bine de două mii de ani, scrie ziare.com.

Dacă se va impune în finala de la 200 de metri mixt, programată joi seara, înotătorul american îl va depăşi pe cel mai bun atlet din Antichitate, Leonidas din Rodos, şi va deveni cel mai mare sportiv din istoria Jocurilor Olimpice.

În momentul de faţă, Phelps şi Leonidas se află la egalitate, fiecare având câte 12 titluri olimpice în întrecerile individuale, după cum scrie Washington Post.

E drept că americanul are un total de 21 de medalii de aur câştigate la Jocuri, însă 9 dintre acestea au fost obţinute în probele de ştafetă.

Cu toate acestea, dacă se va impune joi seara, Phelps va depăşi recordul care părea intangibil al lui Leonidas.

Acesta din urmă a câştigat 12 titluri la patru ediţii ale Jocurilor Olimpice, în anii 164, 160, 156 şi în 152 înainte de Hristos. Leonidas a dominat vreme de 12 ani probele stadion, diaulos şi hoplitodromos.

Prima probă era una de sprint, competitorii întrecându-se pe 180 de metri. Cea de-a doua era o probă similară, doar că distanţa ce trebuia parcursă era dublă faţă de stadion. Hoplitodromos era o cursă de anduranţă, în care atleţii trebuiau să alerge fiind echipaţi cu armură pentru picioare, dar şi cu suliţa şi scutul infanteriştilor, având asupra lor o greutate totală de aproximativ 25 de kilograme.

Leonidas a câştigat ultimele trei titluri olimpice la vârsta de 36 de ani.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Sport » Fenomenul de la RIO 2016: Cel mai titrat sportiv din istoria Jocurilor Olimpice, Michael Phelps, poate depăşi un record vechi de 2.000 de ani