Antena Meniu Search
x

Fetiţă găsită flămândă, pe un câmp din Vaslui. Îmbrăcată sumar, copila rătăcea în frig de ore bune, la 4 kilometri de casă

Caz revoltător în Vaslui, acolo unde o fetiţă de 8 ani a fost găsită de un localnic îmbrăcată sumar şi flămândă după ce a rătăcit ore bune pe câmp, la 4 kilometri de casă. Plecase de acasă, după ce ar fi fost agresată de mama vitregă.

Veronica Micu
de Veronica Micu

la 13.01.2020, 07:56

Fetiţa din Pogana a fost găsită rătăcind pe un câmp
Fetiţă găsită dezbrăcată şi flămândă pe un câmp din Vaslui. Copila rătăcea de ore bune, la 4 kilometri de casă - Profi Media / Imagine ilustrativă

Caz revoltător în Vaslui, acolo unde o fetiţă de 8 ani a fost găsită de un localnic îmbrăcată sumar şi flămândă după ce a rătăcit ore bune pe câmp, la 4 kilometri de casă. Plecase de acasă, după ce ar fi fost agresată de mama vitregă.

Duminică, la prânz, un localnic din Mascurei, comuna Pogana, judeţul Vaslui, a văzut copila rătăcind pe un deal, în apropiere de Bogeşti.

Era îmbrăcată sumar, speriată şi flămândă şi i-a povestit că mama vitregă ar fi bătut-o şi ar fi gonit-o de acasă.

Imediat, bărbatul a cerut ajutorul autorităților, iar un echipaj de la Ambulanța Bârlad a transportat-o la spital. Din fericire, fetiţa de 8 ani era în stare bună, aşa că a fost preluată de specialiștii Direcției de Protecția Copilului şi internată într-un centru.

"Ambulanţa Bârlad a fost solicitata in comuna Pogana pentru o fetita de 8 ani care a fost gasita ratacind intre doua sate. Echipajul a gasit fetita constienta si stabila hemodinamic. A fost transportata la Spitalul de Urgenta din Barlad si apoi la un centru pentru minori.

Acesta e un lucru fericit ca fetita a fost gasita repede. Ganditi-va ce s-ar fi intamplat daca ramanea pe camp noaptea, in frig, fara apa, fara mancare. Ar fi ajuns in stare de hipotermie, cu deshidratare si hipoglicemie. Viata i-a fost pusa in pericol, dar finalul a fost unul fericit", a declarat medicul dr Dan Ungureanu, SAJ Vaslui.

Mama vitregă neagă orice acuzaţie

De cealaltă parte, mama vitregă a fetiţei neagă acuzaţiile. Poliţiştii au stat de vprbă cu femeia, tatăl copilei fiind plecat la muncă în judeţul Bacău.

Femeia a spus că îi mai lăsa pe cei doi copii mai mici ai săi, de 1 an şi 3 ani, în grija fiicei vitrege, cât timp ea se ocupă de animale, dar a spus că nu a bătut o.

Duminică dimineață, fata ar fi ieşit din casă fără să spună nimic. După un timp, şi-a dat seama că întârzie prea mult, însă nu s-a îngrijorat, întrucât nu era prima dată când fata pleca de acasă.

A căutat-o prin sat şi s-a gândit că se va întoarce singură.

"Nu este adevarat, nu am batut-o, o mai cert, dar orice parinte face asta. ceva. Nu i-am dat nici macar o palma. I-am spus dimineata ca ma simt rau si am rugat-o sa stea cuminte. Facea ce facea, iesea afara. Cand am cautat-o nu mai era. Ma simt vinovata ca am acceptat de prima data sa o cresc, in rest nu ma simt vinovata, crestere buna i-am dat, la scoala se ducea zilnic, spalata, educata. Eu tin la ea, iar acum cand intru in casa mi-e rau fara ea, dar nu am ce sa ii fac. Imi pare rau ca a plecat, nu i-am spus sa plece, nu am batut-o, nu i-am facut nimic, nimeni nu crede ca nu am batut-o", a declarat pentru stiriest.ro Georgiana Mihalcea, mama vitregă.

Atât cei de la Protecția Copilului, cât și polițiștii cercetează cele întâmplate, la finalul anchetei urmând să se ia măsuri.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Stiri sociale » Fetiţă găsită flămândă, pe un câmp din Vaslui. Îmbrăcată sumar, copila rătăcea în frig de ore bune, la 4 kilometri de casă